REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
low carb kávové štafetky
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
20 porcí
80 x 1 g | |
2 x porce (10 g) | |
4 x kus (33 g) | |
25 g | |
porce (10 g) | |
2 x lžička (5 g) | |
2 x 1 g | |
kus (1 g) | |
4 x kus (17 g) | |
130 x 1 ml | |
malý panák (20 ml) | |
125 x 1 g | |
2 x porce (12 g) | |
50 x 1 g | |
1 g | |
2 x 1 ml | |
lžička (2 g) | |
1 ml |
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejeme na 160°C. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli a citrónovou šťávou. V elektrickém mlýnku na kávu si rozmixujeme erythritol a xylitol dohromady. Zhruba 2/3 nasypeme do bílků a ušleháme. Šleháme cca 10 minut celkem na nejnižší otáčky.
2
Na větší plech(30x40) vložíme pečící papír a vymažeme ho důkladně máslem.
3
V mixéru umixujeme ořechy na mouku a jemně, ideálně přes hrubší sítko je přesejeme do bílků a postupně jemně zapracujeme stěrkou do bílků.
4
Hotovou směs ROVNOMĚRNĚ!! rozprostřeme na plech tak, aby byly hrany těsta zarovnané nebo aspoň co nejrovnější. Těsto by nemělo být na plechu vyšší než 0,7cm (od oka), ideálně 0,5cm. Je to trochu piplačka. Dáme do trouby na 15-16 minut. Poměrně záleží na velikosti vajec a kolik těsta nám z toho vznikne a jak je vysoké.
5
Těsto hlídáme, neotvíráme troubu. Nesmí být růžové, pak by nám popraskalo, musí být tak těsně před zrůžověním. Pokud by se nám stalo, že zrůžoví, musíme nechat těsto do druhého dne, může být ba vlhké utěrce a většinou zvlhne, ale může se stát, že i tak bude praskat.
6
Než těsto vystydne, dáme do nepřilnavého hrnce mléko, rum, lžičku rozpustné kávy, lžičku mleté kávy (kdo chce hodně kávové, může i víc), plátek želatiny, 4 žloutky (stačí i jeden, pokud máte jiné využití pro zbytek), zbytek sladidel na moučku a cca polévkovou lžíci čekankového sirupu.
7
Vše důkladně promícháme a zahříváme pomalu na sporáku. Až se želatina zcela rozpustí a začne pomalu houstnout, můžeme odstavit z ohně. Do zchladnutí promícháváme.
8
Než vychladne vzniklá hmota, rozšleháme si šlehačem cca 125g másla. Do něj postupně přidáváme studenou směs, až nám vznikne krém.
9
Těsto na plechu rozřízneme podélně na dvě poloviny. Vzniklé dva pásy namažeme rovnoměrně krémem a smotáme do malých roládek. Dáme vychladit do lednice na pár hodin.
10
Ztuhlé roládky nakrájíme ostrým nožem na cca 6cm kousky (dle libosti).
11
Do misky dáme 2 čtverečky 85%čokolády a 100%tuk (ten jsem dávala odhadem) a rozpustíme pomalu v mikrovlnce. Do misky pak namočíme štafetky z obou stran a dáme ztuhnout.
12
Skladujeme v lednici, popřípadě v mrazáku.
Manžel miluje štafetky, tak mu je často dělávám v normální verzi a teď jsem se rozhodla zkusit nízkosacharidovou verzi a velice mě překvapilo, jak jsou chutné! Počet porcí záleží na velikosti, já mívám kolem 20 kousků. Sacharidy ze všech porcí jsou pouze 35g!! Doba trvání je teda nezměřitelná, dělávám v průběhu dne. Těsto však zabere celkem 30min, krém 10 minut, když nepočítám chladnutí. Namáčení asi 20 minut.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 708 kcal |
Bílkoviny | 50 g |
Sacharidy | 31 g |
Cukry | 17 g |
Tuky | 255 g |
Nasycené mastné kyseliny | 98 g |
Trans mastné kyseliny | 20 g |
Mononenasycené | 116 g |
Polynenasycené | 26 g |
Cholesterol | 1 296 mg |
Vláknina | 16 g |
Sůl | 1 g |
Voda | 293 g |
Vápník | 490 mg |
PHE | 2 453 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Batátové brownies
Frozen jogurt / jogurtová zmrzlina
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů