menu
menu
search close
account

Lasagne s ovčím sýrem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
09.01.2020

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme masovou směs. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Necháme zesklovatět.Přidáme maso a necháme ho zhnědnout.
2
Přidáme pokrájená rajčata. Dochutíme bylinkami - oregáno, bazalka, sůl, pepř
3
Jako druhý si připravíme bešamel. Do rendlíku nalijeme smetanu a přivedeme k teplotě asi 90 °c - začne vřít, ale nejde nahoru. Přidáme buď nakrájený nebo nastrouhaný ovčí sýr. A mícháme dokud se nerozpustí.
4
V mléce si rozmícháme lžíci hladké mouky a přilijeme k bešamelu, aby zhoustl. Dochutíme muškátovým oříškem. Odstavíme
5
Na plech si vyskládáme lasagne plátky (na 1 plech většinou vyjde půlka balení lasagni). Zalijeme masovou směsí, bešamelem a posypeme eidamem (kdo má hodně rád ovčí, tak může sypat ovčím). A opět vyskládáme lasagnové plátky, zalijeme masovou směsí, bešamelem a posypeme eidamem. Takhle pokračujeme až máme plných plech - kočíme vrstvou s masovou směsí.
6
Doporučuji nechat alespoň dopoledne stát, takto připravené. Lasagne nasáknou přebytečnou tekutinu a po upečení jsou pak krásně měkké. Pečeme na 180°C cca 40 minut.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
15 230 kJ
Bílkoviny
174 g
Sacharidy
234 g
Cukry
44 g
Tuky
219 g
Nasycené mastné kyseliny
113 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
5 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
19 g
Sůl
2 g
Voda
655 g
Vápník
276 mg
PHE
8 668 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách