REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Kynutý ořechový věnec
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
100 x 1 g | |
100 x 1 ml | |
500 x 1 g | |
130 x 1 g | |
3 x 1 g | |
10 x 1 g | |
kus (55 g) | |
kus (17 g) | |
250 x 1 g | |
100 x 1 ml | |
20 x 1 g | |
6 x 1 g | |
100 x 1 g | |
42 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Pokud používáte čerstvé droždí, začněte přípravou kvásku. Rozdrobte ho ve vlažné smetaně, oslaďte, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek, trvá to zhruba 10 minut. Kvásek 1 kostka čerstvého droždí (42 g) 100 ml vlažné smetany ke šlehání (33%) 1 lžíce krupicového cukru Pokud používáte sušené droždí – 1 sáček sušeného droždí (7 g) promíchejte rovnou s moukou a přidejte mléko a cukr rovnou k mouce
2
Sádlo nebo máslo rozehřejte, přilijte vodu a rozmíchejte.
3
Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, vejce a žloutek. Přilijte rozpuštěný tuk a kvásek a vypracujte hladké těsto. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky a těsto vytvoří kouli, která se nelepí ke stěnám mísy, zakryjte ji čistou utěrkou a nechte těsto zhruba 45 minut kynout.
4
Na náplň namelte ořechy, svařte je s vodou či mlékem a cukrem na hustší kaši. Vmíchejte skořici. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
5
Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte na mírně pomoučené ploše na plát silný 5 mm. Potřete ho polovinou náplně, podle chuti posypte rozinkami, srolujte do válečku a podélně ho uprostřed rozřízněte, vzniknou tak dva dlouhé pruhy s vrstvami těsta a náplně. Stočte je po dvou do copu a ten pak do kruhu a vzniklý věnec položte na plech vyložený pečicím papírem.
6
Potřete 1 bílkem a posypeme 50 g plátků mandlí.
7
Troubu předehřejte na 180 °C. Oba věnce potřete prošlehaným bílkem a posypte plátky mandlí. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut dozlatova. Propečenost vyzkoušejte špejlí – píchněte jí do těsta a vytáhněte, je-li čistá a suchá, těsto je upečené. Vytáhněte, nechte zchladnout a krájejte na plátky.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 5 383 kcal |
Bílkoviny | 124 g |
Sacharidy | 643 g |
Cukry | 230 g |
Tuky | 261 g |
Nasycené mastné kyseliny | 56 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 34 g |
Polynenasycené | 118 g |
Cholesterol | 237 mg |
Vláknina | 42 g |
Sůl | 3 g |
Voda | 317 g |
Vápník | 369 mg |
PHE | 6 183 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Koláč s tvarohem a jablky na listovém těstě
Strouhaná buchta s ovocem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů