menu
menu
search close
account

Kynutý ořechový věnec

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
22.04.2020
Retrovaření

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

100 x 1 g
100 x 1 ml
500 x 1 g
130 x 1 g
3 x 1 g
10 x 1 g
kus (55 g)
17 g
250 x 1 g
100 x 1 ml
20 x 1 g
6 x 1 g
100 x 1 g
42 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Pokud používáte čerstvé droždí, začněte přípravou kvásku. Rozdrobte ho ve vlažné smetaně, oslaďte, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek, trvá to zhruba 10 minut. Kvásek 1 kostka čerstvého droždí (42 g) 100 ml vlažné smetany ke šlehání (33%) 1 lžíce krupicového cukru Pokud používáte sušené droždí – 1 sáček sušeného droždí (7 g) promíchejte rovnou s moukou a přidejte mléko a cukr rovnou k mouce
2
Sádlo nebo máslo rozehřejte, přilijte vodu a rozmíchejte.
3
Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, vejce a žloutek. Přilijte rozpuštěný tuk a kvásek a vypracujte hladké těsto. Jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky a těsto vytvoří kouli, která se nelepí ke stěnám mísy, zakryjte ji čistou utěrkou a nechte těsto zhruba 45 minut kynout.
4
Na náplň namelte ořechy, svařte je s vodou či mlékem a cukrem na hustší kaši. Vmíchejte skořici. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
5
Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte na mírně pomoučené ploše na plát silný 5 mm. Potřete ho polovinou náplně, podle chuti posypte rozinkami, srolujte do válečku a podélně ho uprostřed rozřízněte, vzniknou tak dva dlouhé pruhy s vrstvami těsta a náplně. Stočte je po dvou do copu a ten pak do kruhu a vzniklý věnec položte na plech vyložený pečicím papírem.
6
Potřete 1 bílkem a posypeme 50 g plátků mandlí.
7
Troubu předehřejte na 180 °C. Oba věnce potřete prošlehaným bílkem a posypte plátky mandlí. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut dozlatova. Propečenost vyzkoušejte špejlí – píchněte jí do těsta a vytáhněte, je-li čistá a suchá, těsto je upečené. Vytáhněte, nechte zchladnout a krájejte na plátky.

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
22 541 kJ
Bílkoviny
124 g
Sacharidy
643 g
Cukry
230 g
Tuky
261 g
Nasycené mastné kyseliny
56 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
34 g
Polynenasycené
118 g
Cholesterol
237 mg
Vláknina
42 g
Sůl
3 g
Voda
317 g
Vápník
369 mg
PHE
6 183 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách