REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Kváskový žitný chléb Moskva (recept pí Hradecká)
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
10 porcí
250 x 1 g | |
4 x 100 ml | |
5 x 100 g | |
sklenice (250 ml) | |
15 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Ze lžíce žitného kvásku (k dostání od dárců na kváskové mapě) uděláme rozkvas smícháním jeho s 250 ml vlažné vody a 250 g chlebové mouky. Necháme kvasit 12-14 hodin.
2
Do rozkvasu jemně zamícháme žitnou celozrnnou mouku (500 g) a převařenou vodu (400 ml) a dáme do formy vymazané máslem kynou 2-4 hodiny (záleží na teplotě v místnosti, výsledně je těsto cca 1 cm nad formou)
3
Pečeme ve vyhřáté trouba na 250 C prvních 10 minut, potom stáhneme na 180 a dopékáme cca 40 min (záleží na typu trouby). Ještě horké vyklopíme na mřížku a necháme vychládnout ideálně do druhého dne.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 575 kcal |
Bílkoviny | 47 g |
Sacharidy | 536 g |
Cukry | 10 g |
Tuky | 9 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Trans mastné kyseliny | 0,5 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 98 g |
Sůl | 14 g |
Voda | 650 g |
Vápník | 29 mg |
PHE | 2 362 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
placičky z mozzarelly
Mrkvovo-jablečný perník
Brokolicové tots
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů