menu
menu
search close
account

Kvásková vánočka , věnec, challach....☺

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
13.05.2020
zb19

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

150 x 1 g
150 x 1 ml
40 x 1 g
menší kus (50 g)
50 x 1 ml
50 x 1 g
1 g
390 x 1 g
10 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
150 g mouky + 150 g voda + 1 pol.lžíce aktivního kvásku - smíchám a nechám prokvasit cca 12 hod, nejlépe přes noc, při pokoj.teplotě
2
přidám 390g mouky špaldové /pšeničné / 50 g cukr či jiného sladidla 40 g oleje 2 ks vejce 50 g mléko špetka soli lze přidat, ovšem není nutné - citronová kůra, hrozinky, kardamon, ml.hřebíček /vše má pokoj.teplotu, ne přímo z lednice, hl.vejce, mléko !!/
3
těsto zamísím, nechám kynout + - 3 hod Po nakynutí rozdělím na potřebné ks , udělám válečky, např vánočka ze 6ti pramenů - těsto rozdělím na 6ks, vyválím 6válečků... challach - 4ks z těsta/4 válečky.... velikonoční věnec 3ks z těsta....
4
po zapletení požadovaného tvaru opět kyne na plechu, přikryté !
5
vánočku nechávám kynout déle, ............až 5 hod, pak vkládám plech s nakynutou vánočkou do studené !! trouby, peču 40min /160° challach - / speciální chléb v židovské kuchyni, vzor pletení viz foto / kyne 90 min, peču 30min /180° věnec kyne a peče se stejně jako vánočka.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
10 858 kJ
Bílkoviny
72 g
Sacharidy
448 g
Cukry
58 g
Tuky
53 g
Nasycené mastné kyseliny
7 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
15 g
Polynenasycené
26 g
Cholesterol
216 mg
Vláknina
6 g
Sůl
1 g
Voda
252 g
Vápník
117 mg
PHE
3 584 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách