menu
menu
search close
account

Koláč s hovězím masem (ala pastýřský koláč) a květákové pyré

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

6 porcí

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 190 stupňů.
2
Na tuku osmahneme maso a pomocí dřevěné vařečky ho rozpojíme na co nejmenší kousky.
3
Vyndáme jej z pánve a na ni nasypeme cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Restujeme na středním plameni, dokud nezměknou.
4
Poté přidáme česnek, rajčata, bobkový list a oregáno i s masem. Vše důkladně promícháme. Stáhneme na nejnižší plamen a necháme směs 30 minut provařit. Občas promícháme, aby se směs nepřipékala.
5
Mezitím připravíme květákové pyré. Květák uvaříme na páře, dokud nezměkne. Necháme chvilku okapat, aby ztratil přebytečnou vlhkost.
6
Dáme ho do mixéru a umixujeme v hladkou směs.
7
Potom přihodíme vaječné žloutky a máslo a dál mixujeme, dokud se máslo nerozpustí.
8
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
9
Koláčovou formu či zapékací misku naplníme masovou směsí, uhladíme. Navrch nalijeme květákové pyré a opět důkladně rozetřeme.
10
Dáme zapéct do trouby, dokud není povrch zlatavě hnědý. Jednotlivé porce podáváme se zeleninovým salátkem.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
12 705 kJ
Bílkoviny
166 g
Sacharidy
147 g
Cukry
43 g
Tuky
233 g
Nasycené mastné kyseliny
64 g
Trans mastné kyseliny
3 g
Mononenasycené
31 g
Polynenasycené
6 g
Cholesterol
788 mg
Vláknina
28 g
Sůl
2 g
Voda
650 g
Vápník
1 038 mg
PHE
8 169 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách