REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Koláč s hovězím masem (ala pastýřský koláč) a květákové pyré
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
6 porcí
800 x 1 g | |
2 x lžíce (10 g) | |
75 x 1 g | |
64 x 1 g | |
200 x 1 g | |
2 x porce (3 g) | |
balení (400 g) | |
100 x 1 ml | |
2 x 1 g | |
10 x 1 g | |
400 x 1 g | |
2 x kus (17 g) | |
100 x 1 g | |
2 x 1 g | |
2 x 1 g | |
2 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Předehřejeme troubu na 190 stupňů.
2
Na tuku osmahneme maso a pomocí dřevěné vařečky ho rozpojíme na co nejmenší kousky.
3
Vyndáme jej z pánve a na ni nasypeme cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Restujeme na středním plameni, dokud nezměknou.
4
Poté přidáme česnek, rajčata, bobkový list a oregáno i s masem. Vše důkladně promícháme. Stáhneme na nejnižší plamen a necháme směs 30 minut provařit. Občas promícháme, aby se směs nepřipékala.
5
Mezitím připravíme květákové pyré. Květák uvaříme na páře, dokud nezměkne. Necháme chvilku okapat, aby ztratil přebytečnou vlhkost.
6
Dáme ho do mixéru a umixujeme v hladkou směs.
7
Potom přihodíme vaječné žloutky a máslo a dál mixujeme, dokud se máslo nerozpustí.
8
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
9
Koláčovou formu či zapékací misku naplníme masovou směsí, uhladíme. Navrch nalijeme květákové pyré a opět důkladně rozetřeme.
10
Dáme zapéct do trouby, dokud není povrch zlatavě hnědý. Jednotlivé porce podáváme se zeleninovým salátkem.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 034 kcal |
Bílkoviny | 166 g |
Sacharidy | 147 g |
Cukry | 43 g |
Tuky | 233 g |
Nasycené mastné kyseliny | 64 g |
Trans mastné kyseliny | 3 g |
Mononenasycené | 31 g |
Polynenasycené | 6 g |
Cholesterol | 788 mg |
Vláknina | 28 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 650 g |
Vápník | 1 038 mg |
PHE | 8 169 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
Zdravá kuřecí čína se zeleninou
pšenice se zeleninou a kuřetem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů