menu
menu
search close
account

Jednoduchý kynutý chléb z droždí

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
06.05.2020
Retrovaření

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

6 porcí

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka nebo vody rozdrobte čerstvé droždí, promíchejte s cukrem a nechte vzejít kvásek, trvá to zhruba 10–15 minut. Pokud používáte sušené droždí, jednoduše ho přisypte k mouce.
2
Do mísy prosejte obě mouky a vločky, osolte, přidejte koření, zalijte vodou a vzešlým kváskem a uhněťte měchačkou hladké těsto. Trochu se lepí, ale po 10–15 minutách hnětení se krásně spojí a vytvoří kompaktní kouli.
3
Zakryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
4
Troubu předehřejte na 230 °C. Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem.
5
Pomoučenýma rukama z něj vytvarujte bochánek, nahoře nařízněte do křížku, nebo do jiného tvaru, chcete-li, a nechte ještě 10 minut kynout.
6
Pomašlujte ho vodou, vložte ho do trouby a pečte 10 minut.
7
Ztlumte teplotu na 180 °C a pečte ještě 55 minut, až ztmavne a zpevní. Na poklep bude znít dutě. Během pečení ho potřete dvakrát vodou.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
7 830 kJ
Bílkoviny
58 g
Sacharidy
379 g
Cukry
13 g
Tuky
12 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
4 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
16 g
Sůl
2 g
Voda
382 g
Vápník
142 mg
PHE
2 896 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách