Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Jednoduchá paella s mořskými plody

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce

Postup přípravy receptu

1
V hluboké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli.
2
Přidáme opláchnutou rýži, dvě minuty ji smažíme na cibulce a poté zalijeme se 600 ml vývaru. Rýži osolíme a opepříme, přidáme i rajčata.
3
Paellu vaříme zakrytou přibližně 10 minut.
4
Potom do ní přidáme rozmražené mořské plody, prolisované stroužky česneku, šťávu z 1/2 citronu nebo 1 limetky a v případě potřeby ještě 100 ml vývaru.
5
Paellu párkrát promícháme a odkrytou vaříme ještě 8-10 minut.
Na přípravu paelly se nejlépe hodí střednězrnná rýže. Nelepí se, ale za to skvěle absorbuje vodu, a tak je právě ideální na rizoto nebo paellu. Její vynikající chuť a konzistence vám tedy zaručí skvělý finální výsledek. Mix mořských plodů zakoupíte v každém větším supermarketu, v sekci s mrazenými rybami. Většinou obsahuje krevety, slávky, případně i chobotnice. Co se týče rajčatového základu, tak doporučuji použít loupaná sekaná rajčata buď z konzervy nebo z kartónu. Použít lze i čerstvá rajčata, která jsou dobře vyzrálá.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 152 kcal
Bílkoviny
62 g
Sacharidy
185 g
Cukry
23 g
Tuky
17 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0,6 g
Mononenasycené
7 g
Polynenasycené
0,98 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
10 g
Sůl
5 g
Voda
666 g
Vápník
48 mg
PHE
2 890 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů