REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Jednoduchá fitness mléčná rýže s višněmi
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 porce
60 x 1 g | |
300 x 1 ml | |
100 x 1 ml | |
2 x lžíce (10 ml) | |
20 x 1 g | |
50 x 1 g | |
kus (5 g) | |
1 g | |
2 x 1 g | |
2 x lžíce (5 g) | |
porce (30 g) |
Postup přípravy receptu
1
Nepropláchnutou suchou rýži povaříme ve vodě s celou skořicí, hřebíčkem a badyánem až do chvíle, kdy je na skus měkčí, z poloviny uvařená.
2
Přidáme mléko a javorový sirup a za občasného míchání uvaříme rýži doměkka.
3
Než se nám rýže uvaří, opečeme na suché pánvi kousky kokosu.
4
Z hotové mléčné rýže vyndáme skořici, hřebíček a badyán.
5
V tomto momentu do ní můžeme vmíchat proteinový prášek.
6
Potom ji dáme na talíř nebo do misky, doplníme lžící višňového džemu a opečeného kokosu.
7
Přidáme pár čerstvých višní a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Pokud se chcete zcela vyhnout cukru, tak klidně můžete nahradit višňový džem za extra hrst vypeckovaných višní, které jen krátce povaříte v hrnce tak, aby se z nich odpařila přibližně polovina vody. Mléčná rýže tak bude o něco kyselejší, ale i ovocnější. Já jsem použila domácí višňový džem. Jako zdroj proteinu můžeme do mléčné rýže před koncem vmíchat i proteinový prášek, který ji obohatí o bílkoviny, ale také ji více zahustí. Jednoduchá fitness mléčná rýže poslouží jako chutná teplá snídaně, dezert i večeře. Nutriční hodnoty pokrmu jsou vypočítané i včetně proteinu a javorového sirupu.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 603 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 102 g |
Cukry | 26 g |
Tuky | 11 g |
Nasycené mastné kyseliny | 7 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0,57 g |
Polynenasycené | 0,21 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 13 g |
Sůl | 0,01 g |
Voda | 446 g |
Vápník | 117 mg |
PHE | 889 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Lehký zeleninový mix salátů
Avokádové lívanečky
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů