REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Hovězí po burgundsku
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
6 porcí
3 x kus (100 g) | |
5 x 1 g | |
5 x 1 g | |
50 x 1 g | |
2 x kus (50 g) | |
200 x 1 g | |
40 x 1 ml | |
kus (11 ml) | |
700 x 1 ml | |
4 x porce (3 g) | |
20 x 1 g | |
5 x 1 g | |
50 x 1 g | |
150 x 1 g | |
500 x 1 g | |
400 x 1 g | |
150 x 1 g | |
5 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v rozehřátém hrnci. Přidáme nahrubo nakrájenou žlutou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev a lžíci másla. Restujeme až nám zelenina trochu změkne a přidáme na plátky nakrájený česnek.
2
Hovězí maso nakrájíme na kostky a obalíme v čirokové mouce, do které jsme přimíchali čerstvě mletý černý pepř. Následně hovězí maso důkladně orestujeme ve velkém hrnci na 3 polévkových lžících olivového oleje, aby se nám hezky zatáhlo.
3
Poté přidáme připravený zeleninový základ se slaninou, přihodíme 3 bobkové listy, 5 stonků tymiánu (svážeme nití), zalijeme vínem a vývarem, přidáme rajčatové pyré. Nesolíme.
4
Důkladně promícháme a jakmile dosáhneme bodu varu, ztlumíme a dusíme na mírném ohni nejméně 3 až 4 hodiny, napůl přikryté pokličkou. Maso musí být na konci opravdu měkké.
5
Mezi tím si připravíme očištěné žampiony a červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Ty spolu pečeme v troubě pokapané olivovým olejem při 180 stupních Celsia cca 20 minut.
6
Opečené žampiony a červenou cibuli přidáme do masového základu cca po 2 hodinách varu a teprve poté osolíme.
7
Nyní už jen čas od času promícháme a hlídáme, aby bylo maso dostatečně měkké.
8
Hovězí po burgundsku podáváme s opečeným toustovým chlebem nebo bagetou.
9
Poznámka: Tento doslova božský pokrm pro chladné dny má více verzí a vy nyní můžete vyzkoušet i tu mou. Hovězí po burgundsku chce trpělivost a čas, ale rozhodně se v tomto případě vyplatí!
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 371 kcal |
Bílkoviny | 226 g |
Sacharidy | 109 g |
Cukry | 40 g |
Tuky | 170 g |
Nasycené mastné kyseliny | 64 g |
Trans mastné kyseliny | 0,55 g |
Mononenasycené | 19 g |
Polynenasycené | 2 g |
Cholesterol | 48 mg |
Vláknina | 25 g |
Sůl | 12 g |
Voda | 932 g |
Vápník | 340 mg |
PHE | 11 298 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
Zdravá kuřecí čína se zeleninou
pšenice se zeleninou a kuřetem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů