menu
menu
search close
account

Hovězí po burgundsku

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
27.04.2020
Svatava Zacharová

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

6 porcí
3 x kus (100 g)
2 x 75 g
400 x 1 g
500 x 1 g
150 x 1 g
50 x 1 g
5 x 1 g
20 x 1 g
4 x kus (5 g)
700 x 1 ml
kus (11 g)
40 x 1 ml
200 x 1 g
2 x 50 g
50 x 1 g
5 x 1 g
5 x 1 g
5 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v rozehřátém hrnci. Přidáme nahrubo nakrájenou žlutou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev a lžíci másla. Restujeme až nám zelenina trochu změkne a přidáme na plátky nakrájený česnek.
2
Hovězí maso nakrájíme na kostky a obalíme v čirokové mouce, do které jsme přimíchali čerstvě mletý černý pepř. Následně hovězí maso důkladně orestujeme ve velkém hrnci na 3 polévkových lžících olivového oleje, aby se nám hezky zatáhlo.
3
Poté přidáme připravený zeleninový základ se slaninou, přihodíme 3 bobkové listy, 5 stonků tymiánu (svážeme nití), zalijeme vínem a vývarem, přidáme rajčatové pyré. Nesolíme.
4
Důkladně promícháme a jakmile dosáhneme bodu varu, ztlumíme a dusíme na mírném ohni nejméně 3 až 4 hodiny, napůl přikryté pokličkou. Maso musí být na konci opravdu měkké.
5
Mezi tím si připravíme očištěné žampiony a červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Ty spolu pečeme v troubě pokapané olivovým olejem při 180 stupních Celsia cca 20 minut.
6
Opečené žampiony a červenou cibuli přidáme do masového základu cca po 2 hodinách varu a teprve poté osolíme.
7
Nyní už jen čas od času promícháme a hlídáme, aby bylo maso dostatečně měkké.
8
Hovězí po burgundsku podáváme s opečeným toustovým chlebem nebo bagetou.
9
Poznámka: Tento doslova božský pokrm pro chladné dny má více verzí a vy nyní můžete vyzkoušet i tu mou. Hovězí po burgundsku chce trpělivost a čas, ale rozhodně se v tomto případě vyplatí!

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
14 117 kJ
Bílkoviny
226 g
Sacharidy
110 g
Cukry
40 g
Tuky
170 g
Nasycené mastné kyseliny
64 g
Trans mastné kyseliny
0,55 g
Mononenasycené
19 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
48 mg
Vláknina
25 g
Sůl
12 g
Voda
932 g
Vápník
340 mg
PHE
11 242 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách