menu
menu
search close
account

Hovězí masové koule s rajčatovou omáčkou

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
07.09.2020

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso přendáme do misky, přidáma vejce, osolíme, opepříme a nakonec zamícháme se 2 hrstmi petržele. Postupně tvarujeme v dlaních masové koule, které nejprve opečeme na olivovém oleji.
2
Až jsou koule opečené ze všech stran, přidáme šalotku. Po jejím zesklovatění ještě přidáme najemno nakrájený česnek, který krátce opečeme. Vše zalijeme rajčatovou šťávou a na mírném plameni vaříme.
3
V mezičase dáme vařit těstoviny. V případě, že je omáčka moc hustá, přilejeme do ní trochu vody z těstovin. Omáčku dále ochutíme solí, pepřem, bazalkou a 2 hrstmi nasekané petržele.
4
Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do hotové směsi. Důkladně promícháme. Část parmazánu přimícháme do omáčky, zbytek necháme na posypání.
Množství odpovídá přibližně 3 porcím, případně 2 většími. Doba přípravy přibližně 1-1,5 hodiny.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
8 875 kJ
Bílkoviny
133 g
Sacharidy
172 g
Cukry
26 g
Tuky
105 g
Nasycené mastné kyseliny
16 g
Trans mastné kyseliny
0,9 g
Mononenasycené
12 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
237 mg
Vláknina
12 g
Sůl
3 g
Voda
83 g
Vápník
222 mg
PHE
6 667 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách