menu
menu
search close
account

Guláš? Guláš!!!!

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
11.05.2020

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

6 porcí

Postup přípravy receptu

1
Rozehrejeme troubu na 200 stupnu, rozehrejeme si litinovy hrnec. Nebo si nahrejeme pomaly hrnec. Pripravime si smes koreni - kmin, pepr, rimsky kmin, trochu mleteho koriandru, nove koreni, bobkovy list, majoranku=> pomery/smes doporucuji zvolit dle osobnich preferenci
2
Cibuli nakrajime najemno, cesnek nadrtime, zeli rozkrajime na kratsi kousky pokud je prilis dlouhe. Maso na male kostky. Slaninu na drobno.
3
Slaninu a tuk z vyvaru dame do hrnce a osmazime. Pridame cibuli a restujeme az cibule zruzovi. Pridame smes koreni a lehce zarestujeme. Ve stejne dobe si zvlast v ohrejeme vyvar.
4
Pridame maso na kostky a nechame zatahnout. Osolime a pridame sladkou papriku a osmahneme. Pridame cesnek a promichame. Nakonec vmichame kysane zeli a podlejeme horkym vyvar.
5
Snizime teplotu v troube na cca 140 stupnu a dame do ni hrnec prikryty poklici. Bez michani dusime cca 2,5-3 h.
6
Cas, kdy se nam gulas bude sam varit (dusit) muzeme vyuzit ke svym konickum.
7
Podavame dle zvyklosti (chleb, gnocchi, knedlik, ryze nebo take nic) ozdobeny polevkovou lzici kysane smetany.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
6 091 kJ
Bílkoviny
157 g
Sacharidy
57 g
Cukry
20 g
Tuky
66 g
Nasycené mastné kyseliny
28 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,36 g
Cholesterol
270 mg
Vláknina
19 g
Sůl
3 g
Voda
744 g
Vápník
399 mg
PHE
7 725 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách