REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Grilovaný vysoký roštěnec s kukuřičným klasem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
800 x 1 g | |
800 x 1 g | |
100 x 1 g | |
malá porce (50 g) | |
špetka (2 g) | |
porce (2 g) | |
porce (5 g) |
Postup přípravy receptu
1
Roštěnec nakrájíme na 4 stejné plátky a dobře je osolíme a opepříme. Necháme je 20 minut odležet.
2
Mezitím si nasekáme vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžeme použít i mixér. Smícháme s majonézou a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
3
Maso opékáme z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout stranou.
4
Vařenou kukuřici grilujeme za všech stran. Po grilování osolíme.
Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžeme si ovšem pohrát s přílohou. Proto jsme zvolili vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem. Také už se vám sbíhají sliny? Tak hurá na nákup a nezapomeňte, značky kvality vám usnadní výběr kvalitních potravin.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 709 kcal |
Bílkoviny | 183 g |
Sacharidy | 103 g |
Cukry | 7 g |
Tuky | 176 g |
Nasycené mastné kyseliny | 54 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0 g |
Polynenasycené | 0 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 19 g |
Sůl | 4 g |
Voda | 47 g |
Vápník | 30 mg |
PHE | 9 163 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Krkonošská kuřecí játra
Kuřecí maso v mandlovém těstíčku
pšenice se zeleninou a kuřetem
Brambor s přirodním plátkem z kuřete a zeleninivý salátek
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů