Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Grilovaná krůtí prsa v citronové marinádě

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

2 porce

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsa nakrájíme na tenčí řízky.
2
V misce smícháme olivový olej se sójovou omáčkou, pepřem, solí, prolisovanými stroužky česneku a citronovou šťávou a kůrou. Krůtí prsa obalíme v marinádě a necháme je alespoň 5 minut namáčet. Pokud maso marinujete na noc, osolte ho až těsně před grilováním, aby nepustilo šťávu.
3
Na rozpálenou grilovací pánev poklademe plátky masa i s marinádou a grilujeme je z obou stran přibližně 4 minuty, v závislosti na jejich tloušťce. Negrilujte však příliš dlouho, aby se maso nevysušilo.
4
Hned po ugrilování můžeme maso přikrýt mísou, aby zůstalo co nejvíce šťavnaté.
Pro nejlepší výslednou chuť doporučuji recept připravit den dopředu - maso je totiž ideální naložit do marinády a nechat ho přes noc v ledničce. Díky tomu budete mít recept nejen rychleji připravený, ale i mnohem chutnější a více šťavnatý. Nic se ale nestane ani když se bude maso marinovat jen 5 minut, i tak bude velmi chutné. Grilovaná krůtí prsa v citrónové marinádě doporučuji podávat společně s batáty, oblíbeným salátem a můžete si i k nim na talíř přidat trošku hořčice, která chuť krásně doladí.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
689 kcal
Bílkoviny
100 g
Sacharidy
6 g
Cukry
2 g
Tuky
29 g
Nasycené mastné kyseliny
5 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,03 g
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
4 g
Voda
45 g
Vápník
54 mg
PHE
4 985 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů