Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fit batátový “guláš” s chřestem na indický způsob

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme, dáme ji do hrnce, zalijeme dvojnásobným objemem vody, přidáme 1/2 ČL soli a vaříme ji na slabém ohni, dokud neabsorbuje veškerou vodu.
2
Ve druhém hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Přidáme očištěné a na malé kousky nakrájené batáty, nakrájený chřest (nebo zelené fazolky), všechno koření, sůl, prolisované stroužky česneku, zázvor a restujeme přibližně 3 minuty.
4
Potom směs zalijeme kokosovým mlékem a přidáme tolik vody, aby byly tekutiny zarovnané s obsahem hrnce.
5
Jídlo vaříme za občasného míchání přibližně 15 minut, dokud nebudou batáty a chřest uvařené doměkka. Guláš by se měl časem trochu zahustit rozvařenou zeleninou.
6
Ke konci do něj přimícháme umytý baby špenát a chvíli mícháme, aby špenát změkl.
7
Batátový guláš podáváme spolu s omáčkou a uvařenou jasmínovou rýží.
V tomto indickém receptu nemůže chybět kokosové mléko, kterým zjemníme chuť tohoto exotického guláše. Použijte plnotučné kokosové mléko z plechovky, případně z malého kartonu - ne klasické řídké rostlinné mléko. Určitě též nešetřete kořením, které toto jídlo obohatí o úžasné chutě. Toto zdravé batátové jídlo s chřestem doporučuji podávat s jasmínovou rýží. Díky tomu vám vznikne neskutečně aromatické jídlo plné skvělých chutí.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
2 296 kcal
Bílkoviny
50 g
Sacharidy
327 g
Cukry
66 g
Tuky
82 g
Nasycené mastné kyseliny
62 g
Trans mastné kyseliny
0,6 g
Mononenasycené
8 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
42 g
Sůl
3 g
Voda
928 g
Vápník
127 mg
PHE
2 247 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů