REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Falešný bramborák "z jednoho hrnce"
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 porce
550 x 1 g | |
10 x 1 g | |
40 x 1 g | |
2 x kus (55 g) | |
1 g | |
2 x 1 g | |
4 x 1 g | |
5 x 1 g | |
4 x porce (3 g) | |
5 x 1 ml |
Postup přípravy receptu
1
Umyjte brambory a oloupejte je. Pokud chcete, můžete si je nastrouhat dopředu, ale není to nutné.
2
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte menší množství tuku vhodného na smažení. Jakmile je dostatečně rozehřátý, nasypejte nahrubo nastrouhané brambory nebo je rovnou strouhejte přímo do pánve. (Když už mě ze strouhání „ve vzduchu“ nad pánví bolí ruce, položím struhadlo přímo na už nastrouhané brambory – kvůli ochraně pánvičky před poškrabáním struhadlem, a strouhám přímo na pánvi. Chvílemi nově nastrouhané brambory promíchávám.)
3
Až máte všechny brambory na pánvi, přidejte ještě podle potřeby tuk. Ale rozumně – není potřeba nastrouhané brambory v oleji koupat. Jakmile brambory začnou z jedné strany chytat barvu, zamíchejte je a přidejte sůl, kmín a majoránku. Dál smažte na mírném ohni za občasného míchání.
4
Ke směsi přidejte nastrouhaný česnek. Pokud chcete, aby chuť česneku byla ve finálním jídle výraznější, nechte si jeden větší stroužek na závěr.
5
Na mírném ohni smažte brambory (15 – 20 min) do doby, než začnou vytvářet lepivou hmotu. V tomto okamžiku směs rozprostřete rovnoměrně po pánvi a zvyšte stupeň smažení. Důležité je vytvořit výrazněji osmažené okraje (nikoliv však spálené).
6
Jakmile osmažíte jednu stranu, směs se pokuste otočit. Pravděpodobně vytvoříte několik menších různě rozměrných placiček. Až směs znovu rovnoměrně rozprostřete na pánvi, přidejte vajíčka a případně poslední stroužek česneku.
7
Na vajíčka můžete ještě znovu přidat trochu kmínu, majoránky a soli a vše na závěr promíchejte. Směs odstavte z teplé plotýnky a posypte kvalitním tvrdým sýrem.
8
Servírujte posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou. Jako přílohu můžete přidat kousek pečiva.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 918 kcal |
Bílkoviny | 42 g |
Sacharidy | 116 g |
Cukry | 8 g |
Tuky | 30 g |
Nasycené mastné kyseliny | 11 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 9 g |
Polynenasycené | 5 g |
Cholesterol | 474 mg |
Vláknina | 10 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 116 g |
Vápník | 621 mg |
PHE | 2 072 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
pohanka se zeleninou
Bramborovo mrkvová kaše
Kritharaki (těstovinová rýže) pilaf
Knedlik v mikrovlnce
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů