Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Falešný bramborák "z jednoho hrnce"

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

2 porce
550 x 1 g
10 x 1 g
40 x 1 g
2 x kus (55 g)
1 g
2 x 1 g
4 x 1 g
5 x 1 g
4 x porce (3 g)
5 x 1 ml

Postup přípravy receptu

1
Umyjte brambory a oloupejte je. Pokud chcete, můžete si je nastrouhat dopředu, ale není to nutné.
2
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte menší množství tuku vhodného na smažení. Jakmile je dostatečně rozehřátý, nasypejte nahrubo nastrouhané brambory nebo je rovnou strouhejte přímo do pánve. (Když už mě ze strouhání „ve vzduchu“ nad pánví bolí ruce, položím struhadlo přímo na už nastrouhané brambory – kvůli ochraně pánvičky před poškrabáním struhadlem, a strouhám přímo na pánvi. Chvílemi nově nastrouhané brambory promíchávám.)
3
Až máte všechny brambory na pánvi, přidejte ještě podle potřeby tuk. Ale rozumně – není potřeba nastrouhané brambory v oleji koupat. Jakmile brambory začnou z jedné strany chytat barvu, zamíchejte je a přidejte sůl, kmín a majoránku. Dál smažte na mírném ohni za občasného míchání.
4
Ke směsi přidejte nastrouhaný česnek. Pokud chcete, aby chuť česneku byla ve finálním jídle výraznější, nechte si jeden větší stroužek na závěr.
5
Na mírném ohni smažte brambory (15 – 20 min) do doby, než začnou vytvářet lepivou hmotu. V tomto okamžiku směs rozprostřete rovnoměrně po pánvi a zvyšte stupeň smažení. Důležité je vytvořit výrazněji osmažené okraje (nikoliv však spálené).
6
Jakmile osmažíte jednu stranu, směs se pokuste otočit. Pravděpodobně vytvoříte několik menších různě rozměrných placiček. Až směs znovu rovnoměrně rozprostřete na pánvi, přidejte vajíčka a případně poslední stroužek česneku.
7
Na vajíčka můžete ještě znovu přidat trochu kmínu, majoránky a soli a vše na závěr promíchejte. Směs odstavte z teplé plotýnky a posypte kvalitním tvrdým sýrem.
8
Servírujte posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou. Jako přílohu můžete přidat kousek pečiva.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
918 kcal
Bílkoviny
42 g
Sacharidy
116 g
Cukry
8 g
Tuky
30 g
Nasycené mastné kyseliny
11 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
9 g
Polynenasycené
5 g
Cholesterol
474 mg
Vláknina
10 g
Sůl
2 g
Voda
116 g
Vápník
621 mg
PHE
2 072 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů