REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Domácí chleba
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}} |
Ingredience
10 porcí
3 x 100 g | |
3 x 100 ml | |
18 x 1 g | |
12 x 1 g | |
5 x 1 g | |
5 x 1 g | |
5 x 1 ml | |
3 x porce (50 g) |
Postup přípravy receptu
1
Smícháme 300g hladké pšeničné mouky s 300ml vody do "kašičky" a necháme cca 1 hodinu stát
2
Po cca 30 minutách uděláme kvásek z droždí a 5 lžic vlažné vody
3
Do "kašičky" přidáme sůl, kmín, ocet, olej, žitnou mouku a nakonec kvásek. Vše důkladně mísíme cca 15 minut.
4
Těsto vypracujte do tvaru bochníku a dáme ho na hodinu až dvě kynout do ošatky.
5
Když je chleba nakynutý, rozehřejieme troubu na 250°C a nechám v troubě skleněnou mísu (pekáč, hrnec) nahřát. Na spodním roštu máme hluboký plech, do kterého nalijeme vodu bezprostředně po vložení chleba do trouby. Po 15 minutách mísu vyndáme, opatrně, ale rychle, překlopíme chleba do mísy a přikrytý dáváme do trouby.
6
Po 15 minutách vyndáme plech se zbylou vodou a stáhneme troubu na 220°C a dopékáme bez poklice asi 25 - 30 minut. Záleží na troubě. Kůrka by měla být pěkně hnědá, křupavá.
7
TIP: Zkoušela jsem péct chleba kombinovaně i celý ze žitné i špaldové mouky, bílé i celozrnné. Experimentovala jsem i se semínky a ořechy. Všechny byly výborné. Každý si musí úpravy udělat sám, dle zkušeností nebo zkoušek. Záleží jakou mouku používá a jakou má troubu.
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota | 6 779 kJ |
Bílkoviny | 53 g |
Sacharidy | 325 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 12 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 0,35 g |
Polynenasycené | 0,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 21 g |
Sůl | 12 g |
Voda | 5 g |
Vápník | 24 mg |
PHE | 2 675 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Avokádové lívanečky
Borůvkové lívance
Snídaňový kinder mléčný řez
Riccottový mugcake
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách