REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Do zlatova pečené kuřátko s estragonem a citrony doplněné petrželovými bramborami
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
2 porce
2 x 150 g | |
porce (50 g) | |
1 g | |
100 g | |
25 x 1 g | |
15 x 1 g | |
30 x 1 ml | |
0,5 x porce (3 g) | |
5 x 1 g | |
porce (200 g) | |
10 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Kuře očistíme a naporcujeme na menší kusy. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme důkladně medem a rozetřeným česnekem, posypeme čerstvými bylinkami. Takto připravené kuře překryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat v chladu.
2
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
3
Kuřecí maso srovnáme do pekáče kůží nahoru s čtvrtkami omytých citrónů a rostlinným tukem Flora Gold. Lehce zastříkneme vodou a pečeme, dokud nebude maso křehké a kůže zlatavá.
4
Podáváme s vařenými bramborami, které omastíme rostlinným tukem Flora Gold a zamícháme do nich nasekanou petrželovou nať.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 167 kcal |
Bílkoviny | 65 g |
Sacharidy | 118 g |
Cukry | 17 g |
Tuky | 36 g |
Nasycené mastné kyseliny | 4 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 5 g |
Polynenasycené | 9 g |
Cholesterol | 0 mg |
Vláknina | 25 g |
Sůl | 2 g |
Voda | 70 g |
Vápník | 39 mg |
PHE | 3 266 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Těstoviny s kuřecím masem, zakysanou smetanou a hořčicí
Zeleninový salát s kuřecím masem a sýrem
Kuřecí maso s mrkvovou omáčkou a bezlepkový knedlík
Pomazánka z kuřecího masa s granátovým jablkem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů