REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Cuketová roláda s bylinkami
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
5 porcí
lžíce (10 ml) | |
300 x 1 g | |
2 x kus (55 g) | |
125 x 1 g | |
10 x 1 g | |
100 x 1 g | |
20 x 1 g | |
5 x 1 g | |
2 x 1 g | |
porce (3 g) | |
2 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
Cukety nakrájím na podélné pokud možno stejné plátky silné tak 3-4mm (max 5 mm), to je asi nejtěžší část receptu. Alespoň pro mě. Protože ty tenčí se budou pálit a ty tlusté se nepropečou, tak se snažte, jako já.
2
Plátky nasolím a nechám tak 15 minut zpotit, pak je propláchnu vodou, osuším a vyskládám těsně vedle sebe na plech (souběžně s kratší stranou plechu) vyložený pečícím papírem.
3
Trochu je z vrchu zastříknu ze spreje oliváčkem a dám péct, na 250 stupňů horko vzduch by mělo stačit cca 20 minut.
4
Rozmixuji mozzarellu, dvě vejce s psýliem, trochu osolím.
5
Opečené cukety otočím, sestrkám těsněji k sobě (pečením se totiž smrskly) a naliji na ně těsto, které po nich opatrně stěrkou rozetřu (dejte si záležet, aby těsto bylo všude) a šoupnu plech zpátky do trouby.
6
V rozpálené troubě se těsto udělá velice rychle, možná i za méně než za cca 8 minut. Chce to hlídat, jakmile začne růžovět, musí ven…
7
A nyní si v klídku dodělejte náplň. Já rozmixovala šmakouna s cottagem, bylinkami a česnekem. Placku jsem s ní natřela a za pomoci pečicího papíru jí snadno zavinula do rolády.
8
Teď už stačí jen počkat, až vystydne, pak ji šoupnout na chvilku do ledničky, aby pěkně ztuhla, a můžete začít krájet. Věřte, že si pochutnáte. Navíc moc hezky vypadá
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 646 kcal |
Bílkoviny | 58 g |
Sacharidy | 21 g |
Cukry | 10 g |
Tuky | 34 g |
Nasycené mastné kyseliny | 13 g |
Trans mastné kyseliny | 0,6 g |
Mononenasycené | 11 g |
Polynenasycené | 3 g |
Cholesterol | 474 mg |
Vláknina | 15 g |
Sůl | 6 g |
Voda | 365 g |
Vápník | 164 mg |
PHE | 2 769 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
placičky z mozzarelly
Celerovo mrkvová pomazánka s domácí lučinou a vajíčkem
Chia puding - základní návod
Pečená zelenina na másle s koprovým dipem
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů