menu
menu
search close
account

Čočka nakyselo i načerveno

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
22.04.2020
Retrovaření

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
250 x 1 g
500 x 1 ml
2 x 1 g
2 x 1 g
50 x 1 g
2 x kus (5 g)
100 x 1 g
40 x 1 g
4 x kus (55 g)
40 x 1 g
3 x 1 g
2 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
Čočku propláchněte, zalijte vodou zhruba 1 cm nad čočku, přidejte kurkumu a římský kmín a uvařte doměkka, trvá to zhruba 12–15 minut.
2
Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno. Na drobné kostičky nakrájejte i slaninu a opečte ji na 1 lžíci tuku dozlatova. Jakmile se začne vypékat tuk, vsypte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
3
V jiné pánvi rozehřejte zbylé máslo či sádle a opečte na něm vejce jako volská oka, zhruba 6 minut. Osolte je a opepřete.
4
Měkkou čočku případně slijte, osolte a opepřete. Okurky nakrájejte na drobné kostičky a spolu s opečenou cibulí, česnekem a slaninou vmíchejte do čočky.
5
Podávejte s volským okem a nakládanou okurkou.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
7 759 kJ
Bílkoviny
105 g
Sacharidy
99 g
Cukry
11 g
Tuky
100 g
Nasycené mastné kyseliny
42 g
Trans mastné kyseliny
1 g
Mononenasycené
20 g
Polynenasycené
5 g
Cholesterol
1 044 mg
Vláknina
66 g
Sůl
6 g
Voda
758 g
Vápník
174 mg
PHE
5 252 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách