Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Cibulové kroužky s křenovou omáčkou

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce
3 x kus (70 g)
100 g
4 x 1 g
175 x 1 ml
3 x 1 g
porce (5 g)
4 x lžíce (20 g)
150 x 1 g
100 x 1 g
špetka (2 g)
porce (2 g)

Postup přípravy receptu

1
Do vlažné vody rozmačkáme droždí, přidáme špetku cukru a vmícháme mouku s mletým fenyklem. Necháme odpočinout na teple 30 minut. Mezitím nakrájíme cibuli na centimetrové plátky a rozebere ji na jednotlivé kroužky.
2
Cibulové kroužky poprášíme hladkou moukou a obalíme v těstíčku, které jsme předtím promíchali.
3
Kroužky smažíme v oleji při 180 °C dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
4
Křenovou omáčku vytvoříme smícháním všech ingrediencí a dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme zpestřit nakrájenou meduňkou.
5
TIP: Pokud máte vy nebo někdo z rodiny problém se snášenlivostí lepku, použijte mouku bezlepkovou. Mezi přirozeně bezlepkové patří kukuřičná, pohanková, rýžová, mandlová, hrachová, cizrnová, fazolová a třeba i amarantová.
Je to tady, konečně jsme si pro vás nachystali recept na fenomenální cibulové kroužky. Klasika, která nikdy neomrzí. Poslouží třeba jako pikantní večeře ze surovin „co dům dal“. Navíc na cibuli bychom rozhodně neměli zapomínat, už jenom pro její antibakteriální účinky. Chcete-li, aby byl pokrm výraznější, zvolte bílou cibuli. Kdo naopak touží po jemnější a nasládlejší variantě, preferujte červenou. A co je dokonalým společníkem cibulových kroužků? Správně, nějaký dip nebo omáčka. Tu naši jsme dochutili smetanovým křenem. Nechte si chutnat.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 544 kcal
Bílkoviny
24 g
Sacharidy
111 g
Cukry
30 g
Tuky
111 g
Nasycené mastné kyseliny
23 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,41 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
6 mg
Vláknina
11 g
Sůl
4 g
Voda
372 g
Vápník
249 mg
PHE
1 056 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů