Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chřestové rizoto s citronem a medvědím česnekem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

3 porce
400 x 1 g
20 x 1 g
kus (50 g)
2 x lžíce (10 ml)
4 x porce (3 g)
200 x 1 g
600 x 1 ml
10 x 1 g
100 x 1 g
2 x lžíce (10 g)
2 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g
10 x 1 g

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata.
2
Přidáme prolisované stroužky česneku, propláchnutou rýži, dvě minuty ji mícháme a poté rýži zalijeme trochou zeleninového vývaru, aby rýži pokryl. Znovu chvíli mícháme a přilijeme zbytek vývaru.
3
Rizoto vaříme odkryté přibližně 10 minut, poté do hrnce přidáme na kolečka nakrájený chřest, baby špenát, citronovou šťávu a kůru, nasekaný medvědí česnek (nebo jiné bylinky), koření, sůl a lahůdkové droždí.
4
Rizoto dobře promícháme a vaříme na slabém ohni ještě přibližně 10 minut. Pokud se rýže začíná chytat ke dnu hrnce, přidáme ještě trochu vody – aby bylo rizoto krémové, ale nepřipalovalo se.
5
Po 10 minutách by mělo být rizoto krémové a chřest změklý.
Tip: Toto chřestové rizoto můžete podávat samotné, a nebo i doplněné o kuřecí maso, kousky tofu nebo o opečenou hlívu ústřičnou. Obvykle se nakrájí na kousky, orestovat na lžičce oleje a sójové omáčce, dochutí se černým pepřem a chilli.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
1 135 kcal
Bílkoviny
38 g
Sacharidy
184 g
Cukry
20 g
Tuky
23 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
1 g
Mononenasycené
15 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
18 g
Sůl
2 g
Voda
1 009 g
Vápník
127 mg
PHE
1 380 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů