menu
menu
search close
account

Celozrnný quiche s uzeným a květákem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Web
Facebook
Instagram
17.09.2020
STOB

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

10 porcí

Postup přípravy receptu

1
Těsto: - 180 g celozrnné špaldové mouky - 75 g másla - 2 žloutky - 3 g kypřicího prášku - voda dle potřeby na zředění - sůl
2
Náplň: - 450 g cottage - 280 g květáku (část lze nahradit i jinou zeleninou) - 50 g pórku - 100 g uzené kýty - 2 bílky - 1 celé vejce - sůl, pepř, pažitka
3
Do mísy dáme dva žloutky, změklé máslo, mouku, trochu kypřicího prášku, sůl a trochu vody, ručně vypracujeme těsto. Těsto vmačkáme do kulaté formy.
4
Květák nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme, necháme vychladnout.
5
Připravíme si náplň. Do mísy dáme cottage, zbylé bílky a jedno celé vejce. Vše rozmícháme a přidáme nadrobno nakrájený pórek, nakrájené uzené a květák. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
6
Zamícháme a hotovou náplň vlijeme na připravené těsto.
7
Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 40 minut, dokud není náplň ztuhlá.
8
Před podáváním můžeme posypat čerstvou pažitkou.
9
Tip: Tento koláč se určitě obejde bez masa, ale pokud vám zrovna nějaké zbývá, proč ho do koláče nepřidat. Využít můžete i šunku nebo třeba lososa. Vše přidané (nad rámec uvedených ingrediencí) je nutné samozřejmě přidat jako další položky do aplikace.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
8 981 kJ
Bílkoviny
122 g
Sacharidy
147 g
Cukry
23 g
Tuky
118 g
Nasycené mastné kyseliny
64 g
Trans mastné kyseliny
2 g
Mononenasycené
25 g
Polynenasycené
5 g
Cholesterol
676 mg
Vláknina
24 g
Sůl
9 g
Voda
340 g
Vápník
689 mg
PHE
5 984 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách