REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Celozrnný perník
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
12 porcí
380 x 1 g | |
3 x malý kus (50 g) | |
6 x 10 g | |
6 x lžíce (10 ml) | |
6 x 1 g | |
2 x 100 ml | |
lžíce (5 g) | |
20 x 1 g | |
100 g | |
100 g |
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience kromě mandlových plátků a hořké čokolády. Formu (20 × 30) cm vymažte tukem, vyložte pečicím papírem a naplňte vzniklým těstem. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C. Před vytažením perníku z trouby zkontrolujte propečenost těsta špejlí. Špejli zapíchněte do středu perníku a vytáhněte. Pokud vytáhnete suchou špejli, je perník dostatečně propečený. Pokud ne, vraťte ho na dalších pár minut dopéct do trouby.
3
Než se perník upeče, rozpusťte hořkou čokoládou nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
4
Upečený perník nechte vychladnout na mřížce. Poté ho polijte rozpuštěnou čokoládou, posypte plátky mandlí, nakrájejte na 12 kousků a podávejte.
80 minut
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 3 749 kcal |
Bílkoviny | 119 g |
Sacharidy | 369 g |
Cukry | 81 g |
Tuky | 190 g |
Nasycené mastné kyseliny | 49 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 24 g |
Polynenasycené | 38 g |
Cholesterol | 646 mg |
Vláknina | 28 g |
Sůl | 3 g |
Voda | 11 g |
Vápník | 469 mg |
PHE | 5 919 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Jáhly v mléce s arašídovým máslem a ovocem
Strouhaná buchta s ovocem
Frozen jogurt / jogurtová zmrzlina
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů