REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Bramborové špalíčky se špenátem
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
5 porcí
5 x malá porce (100 g) | |
250 x 1 g | |
2 x kus (55 g) | |
lžička (5 g) | |
lžíce (10 ml) | |
4 x 100 g | |
2 x porce (3 g) | |
kus (70 g) | |
200 x 1 ml | |
velká porce (3 g) | |
30 x 1 g | |
lžička (5 g) | |
lžíce (10 ml) |
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupejte, uvařte, nechte vychladnout a následně je rozšťouchejte ve velké míse. Přidejte mouku, vejce a směs osolte.
2
Ze směsi na pomoučněné ploše vyválejte válečky a rozkrájejte je na stejně velké dílky.
3
Nočky vařte v osolené vroucí vodě se lžící oleje. Nechte je vyplout na hladinu, a poté je ještě cca 5 minut vařte. Rozkrojte je a zkontrolujte, zda jsou dovařené. Následně je sceďte.
4
Na oleji nechte zpěnit pokrájenou cibuli a přidejte k ní mražený špenát. Zaklopte pokličkou a nechte vařit na mírném plamenu, dokud nebude špenát hotový.
5
Přidejte prolisovaný česnek, smetanu a nechte vše provařit. Osolte a opepřete podle chuti.
6
Takto připravenou směs rozmixujte dohladka a smíchejte s bramborovými špalíčky. Podávejte se strouhaným sýrem.
Pět základních ingrediencí, padesát minut přípravy, pět porcí a pětihvězdičková večeře je na světě, tedy na stole. Stačí sáhnout do spíže pro brambory, hrubou mouku, vejce, olej a sůl a máte vynikající domácí bramborové špalíčky. Nejenže si pochutnáte, ale zároveň tak vyřešíte otázku, zda jsou lepší bramborové knedlíky, nebo bramborové noky. Dle nás jsou nejlepší bramborové špalíčky, a to se špenátem, smetanou a sýrem! Skvěle chutnají také s uzeným masem a kysaným zelím, nebo s houbovou omáčkou. Jak je máte rádi vy?
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 503 kcal |
Bílkoviny | 71 g |
Sacharidy | 308 g |
Cukry | 13 g |
Tuky | 108 g |
Nasycené mastné kyseliny | 53 g |
Trans mastné kyseliny | 0 g |
Mononenasycené | 11 g |
Polynenasycené | 14 g |
Cholesterol | 474 mg |
Vláknina | 16 g |
Sůl | 11 g |
Voda | 66 g |
Vápník | 463 mg |
PHE | 2 215 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů