Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bramborové špalíčky se špenátem

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

5 porcí
5 x malá porce (100 g)
250 x 1 g
2 x kus (55 g)
lžička (5 g)
lžíce (10 ml)
4 x 100 g
2 x porce (3 g)
kus (70 g)
200 x 1 ml
velká porce (3 g)
30 x 1 g
lžička (5 g)
lžíce (10 ml)

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte, uvařte, nechte vychladnout a následně je rozšťouchejte ve velké míse. Přidejte mouku, vejce a směs osolte.
2
Ze směsi na pomoučněné ploše vyválejte válečky a rozkrájejte je na stejně velké dílky.
3
Nočky vařte v osolené vroucí vodě se lžící oleje. Nechte je vyplout na hladinu, a poté je ještě cca 5 minut vařte. Rozkrojte je a zkontrolujte, zda jsou dovařené. Následně je sceďte.
4
Na oleji nechte zpěnit pokrájenou cibuli a přidejte k ní mražený špenát. Zaklopte pokličkou a nechte vařit na mírném plamenu, dokud nebude špenát hotový.
5
Přidejte prolisovaný česnek, smetanu a nechte vše provařit. Osolte a opepřete podle chuti.
6
Takto připravenou směs rozmixujte dohladka a smíchejte s bramborovými špalíčky. Podávejte se strouhaným sýrem.
Pět základních ingrediencí, padesát minut přípravy, pět porcí a pětihvězdičková večeře je na světě, tedy na stole. Stačí sáhnout do spíže pro brambory, hrubou mouku, vejce, olej a sůl a máte vynikající domácí bramborové špalíčky. Nejenže si pochutnáte, ale zároveň tak vyřešíte otázku, zda jsou lepší bramborové knedlíky, nebo bramborové noky. Dle nás jsou nejlepší bramborové špalíčky, a to se špenátem, smetanou a sýrem! Skvěle chutnají také s uzeným masem a kysaným zelím, nebo s houbovou omáčkou. Jak je máte rádi vy?

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
2 503 kcal
Bílkoviny
71 g
Sacharidy
308 g
Cukry
13 g
Tuky
108 g
Nasycené mastné kyseliny
53 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
11 g
Polynenasycené
14 g
Cholesterol
474 mg
Vláknina
16 g
Sůl
11 g
Voda
66 g
Vápník
463 mg
PHE
2 215 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů