Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bezlepkový mazanec s mandlemi

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
Na kvásek rozdrobte droždí do vlažného mléka s cukrem, promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2
V míse promíchejte mouku, citronovou kůru, sůl a kypřící prášek. V kastrůlku zahřejte mléko s tuzemákem a oběma cukry. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, a nechte zchladnout na pokojovou teplotu, poté zašlehejte majonézu.
3
Směs mléka a majonézy přilijte do mísy k mouce a v robotu s hákem nebo v ruce hněťte, aby vzniklo polotuhé vláčné lepivé těsto. Zakryjte potravinovou folií a nechte na teplém místě cca 1,5 - 2h kynout. Těsto můžete dát také kynout na cca 4h do lednice, prospěje mu to.
4
Troubu předehřejte na 210°C. Plech vyložte pečícím papírem.
5
Do vykynutého těsta zapracujte žloutky a vypracujte hladké, mírně lepivé těsto, přendejte ho na pomoučenou pracovní plochu a ještě prohněťte. Rozdělte na 2 díly a z každého vytvarujte mazanec. Nechte ještě 15 minut kynout (pokud těsto kynulo v lednici, dopřejte mu cca 25 minut), potřete bílkem a posypte mandlovými lupínky.
6
Pečte cca 10 minut při 210°C s párou a poté snižte teplotu na 180°C a dopékejte 15 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Nechte vychladnout na mřížce (aby se pečivo nesrazilo) a nakonec pocukrujte.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
3 279 kcal
Bílkoviny
37 g
Sacharidy
508 g
Cukry
152 g
Tuky
111 g
Nasycené mastné kyseliny
18 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
52 g
Polynenasycené
24 g
Cholesterol
509 mg
Vláknina
23 g
Sůl
12 g
Voda
335 g
Vápník
469 mg
PHE
1 840 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů