Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bezlepkové bagetky z acidofilního mléka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme 300 g bezlepkové mouky se 250 g acidofilního mléka a 100 ml mléka, necháme hodinu odležet, občas promícháme.
2
Připravíme si kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažného mléka, rozdrobíme 12 g droždí a přidáme 1 lžičku cukru. Rozpustíme 10 g másla.
3
Po hodině přidáme do odležené směsi bublající kvásek, sůl a máslo. Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut kynout pod čistou utěrkou.
4
Po vykynutí těsta vytvoříme rukama 6 bulek, těsto je hodně patlavé, při tvarování bulek si namokříme ruce a povrch bulek uhladíme. Vložíme na pečicí papír a necháme ještě cca 30 minut kynout.
5
Troubu si rozpálíme na 230°C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech nebo pekáč na vodu. Když je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Bulky postříkáme slanou vodou (můžeme posypat semínky, kmínem,...) Vložíme do trouby na 10 minut.
6
Po 10 minutách pečení troubu vyvětráme, vyndáme spodní plech nebo pekáč s vodou, snížíme teplotu na 200°C a dopékáme cca 30 minut, dokud povrch nebude růžový. Bulky dáme vychladnout na kovovou mřížku a krájíme až po vychladnutí.

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
105 005 kcal
Bílkoviny
1 125 g
Sacharidy
23 122 g
Cukry
1 220 g
Tuky
350 g
Nasycené mastné kyseliny
102 g
Trans mastné kyseliny
0,27 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
0,49 g
Cholesterol
32 mg
Vláknina
1 830 g
Sůl
755 g
Voda
137 g
Vápník
193 mg
PHE
56 238 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů