REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Bezlepkové bagetky z acidofilního mléka
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
porce (250 g) | |
150 x 1 ml | |
300 x 100 g | |
5 x 1 g | |
lžička (3 g) | |
12 x 1 g | |
10 x 1 g |
Postup přípravy receptu
1
V míse smícháme 300 g bezlepkové mouky se 250 g acidofilního mléka a 100 ml mléka, necháme hodinu odležet, občas promícháme.
2
Připravíme si kvásek tak, že do misky nalijeme 50 ml vlažného mléka, rozdrobíme 12 g droždí a přidáme 1 lžičku cukru. Rozpustíme 10 g másla.
3
Po hodině přidáme do odležené směsi bublající kvásek, sůl a máslo. Vyhněteme jemné a hladké těsto, které necháme asi 60 minut kynout pod čistou utěrkou.
4
Po vykynutí těsta vytvoříme rukama 6 bulek, těsto je hodně patlavé, při tvarování bulek si namokříme ruce a povrch bulek uhladíme. Vložíme na pečicí papír a necháme ještě cca 30 minut kynout.
5
Troubu si rozpálíme na 230°C s tím, že na dno trouby vložíme buď starý plech nebo pekáč na vodu. Když je trouba rozpálená, do starého plechu nebo pekáče nalijeme horkou vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry. Bulky postříkáme slanou vodou (můžeme posypat semínky, kmínem,...) Vložíme do trouby na 10 minut.
6
Po 10 minutách pečení troubu vyvětráme, vyndáme spodní plech nebo pekáč s vodou, snížíme teplotu na 200°C a dopékáme cca 30 minut, dokud povrch nebude růžový. Bulky dáme vychladnout na kovovou mřížku a krájíme až po vychladnutí.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 105 005 kcal |
Bílkoviny | 1 125 g |
Sacharidy | 23 122 g |
Cukry | 1 220 g |
Tuky | 350 g |
Nasycené mastné kyseliny | 102 g |
Trans mastné kyseliny | 0,27 g |
Mononenasycené | 3 g |
Polynenasycené | 0,49 g |
Cholesterol | 32 mg |
Vláknina | 1 830 g |
Sůl | 755 g |
Voda | 137 g |
Vápník | 193 mg |
PHE | 56 238 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů