menu
menu
search close
account

Batátové noky na ragů ze zeleného chřestu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.unit}}

Ingredience

4 porce

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si upečeme batáty. Horkovzdušnou troubu rozpálíme na 180 stupňů. Na plech dáme pečicí papír. Batáty neloupeme, rozkrojíme je podélně napůl a řezem dolů je položíme na papír. Pokapeme je lehce olejem, přidáme 2,3 snítky rozmarýnu a pečeme cca 30 min. dokud nezměknou.
2
Mezitím si připravíme větší hrnec, nalijte do něj vodu, přidáme lžičku soli a dejte vařit. Těsto předáme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na čtyři stejné díly. Z nich pak vyválíme válečky a nakrájíme drobné noky. Těsto přendáme na pomoučněný vál a rozděláme ho na čtyři stejné díly. Z nich pak vyválíme válečky a nakrájejte drobné noky.
3
Postupně každou ze čtyř várek hoďme do vařicí vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, sítem je vyndáme z hrnce na talíř. Připravíme si velkou pánev a přidáme do ní asi 2 lžíce oleje. Uvařené noky osmažte dozlatova. Nandejte je na talíře a na stejné pánvi zprudka orestujeme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidáme nakrájený zelený chřest a přidáme trochu vína a chvíli povaříme studené máslo které nám vytvoří takov. Krátce povaříme a podáváme s noky na talíř

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Energetická hodnota
6 739 kJ
Bílkoviny
56 g
Sacharidy
198 g
Cukry
14 g
Tuky
65 g
Nasycené mastné kyseliny
21 g
Trans mastné kyseliny
1 g
Mononenasycené
15 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
295 mg
Vláknina
15 g
Sůl
97 g
Voda
38 g
Vápník
301 mg
PHE
2 783 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách