REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Batátové noky na ragů ze zeleného chřestu
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
4 porce
100 g | |
polotučný tvaroh Švestka | 150 x 1 g |
malý kus (50 g) | |
220 x 1 g | |
4 x lžička (5 ml) | |
porce (5 g) | |
100 g | |
2 x malá porce (10 g) | |
2 x 100 g | |
30 g |
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si upečeme batáty. Horkovzdušnou troubu rozpálíme na 180 stupňů. Na plech dáme pečicí papír. Batáty neloupeme, rozkrojíme je podélně napůl a řezem dolů je položíme na papír. Pokapeme je lehce olejem, přidáme 2,3 snítky rozmarýnu a pečeme cca 30 min. dokud nezměknou.
2
Mezitím si připravíme větší hrnec, nalijte do něj vodu, přidáme lžičku soli a dejte vařit. Těsto předáme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na čtyři stejné díly. Z nich pak vyválíme válečky a nakrájíme drobné noky. Těsto přendáme na pomoučněný vál a rozděláme ho na čtyři stejné díly. Z nich pak vyválíme válečky a nakrájejte drobné noky.
3
Postupně každou ze čtyř várek hoďme do vařicí vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, sítem je vyndáme z hrnce na talíř. Připravíme si velkou pánev a přidáme do ní asi 2 lžíce oleje. Uvařené noky osmažte dozlatova. Nandejte je na talíře a na stejné pánvi zprudka orestujeme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidáme nakrájený zelený chřest a přidáme trochu vína a chvíli povaříme studené máslo které nám vytvoří takov. Krátce povaříme a podáváme s noky na talíř
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 1 609 kcal |
Bílkoviny | 56 g |
Sacharidy | 198 g |
Cukry | 14 g |
Tuky | 65 g |
Nasycené mastné kyseliny | 21 g |
Trans mastné kyseliny | 1 g |
Mononenasycené | 15 g |
Polynenasycené | 3 g |
Cholesterol | 295 mg |
Vláknina | 15 g |
Sůl | 97 g |
Voda | 38 g |
Vápník | 301 mg |
PHE | 2 783 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
Podobné recepty
Nudle se zelím a slaninou
Těstovinový salát s kozím sýrem a kuřecím masem
Houbová omáčka VEGAN @frolibek
Zapečené těstoviny s ricottou a mozzarelou
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů