Kalorické Tabulky
star star star star star_half

"No-knead" domácí pšeničný chléb

({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})
Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
edit
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
close
% 1 g
edit Zapsat do jídelníčku
Premium uživatelé nevidí reklamy
Postup přípravy receptu
1
V do mísy nebo díže nasypeme mouku, přidáme droždí a promísíme, čímž se mouka zároveň provzdušní.
2
V odstáté (chlor může vadit kvasinkám)¨vodě rozpustíme sůl, vodu smísíme s moukou a droždím v díži a dobře promícháme, aby vzniklo homogenní těsto, ale nehněteme.
3
Díži necháme na teplém místě kynout po dobu osmi až dvanácti hodin. Poté těsto vyjmeme na vál, a pekařskou škrabkou několikrát přeložíme přes sebe, aby kynutím vzniklá lepková vlákna pomohla bochníku při pečení držet tvar.
4
Promísené těsto necháme kynout další hodinu, a mezitím roztopíme troubu na 220-230 stupňů Celsia spolu s litinovým hrncem (dutch oven, neboli holandská trouba), případně se skleněným nebo keramickým pekáčem.
5
Rozpálený hrnec opatrně vyjmeme z trouby, vstříkneme do vnitř pár kapek oleje na smažení, nebo ho vymázneme teplotně stabilním tukem, aby se bochník nepřilepit, a dáme péci zhruba na 20 až 30 minut. Hrnec musí být dostatečně velký, protože těsto při pečení ještě trochu nakyne
6
Poté odklopíme víko hrnce, a dopečeme chléb v otevřené nádobě, dokud se neutvoří kůrka preferovaného barevného odstínu a křupavosti (vlhký vzduch tomuto procesu napomáhá) - odhadem dalších 10-20 minut.
7
Po vyjmutí z trouby a hrnce necháme chléb nejméně hodinu chladnout a schnout na roštu nebo podobné podložce (větrání ze spoda je důležité; pokud bude chléb ležet na pevné, nesavé podložce, tak během chladnutí zespoda navlhne).
{{data.energy}}1 504 kcal
Také {{data.energyAlt}}6 296 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
{{data.protein}}52 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Sacharidy
{{data.carbohydrate}}297 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 9 g
fiber_manual_record
Tuky
{{data.fat}}7 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 0,88 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 0 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 0 g
Cholesterol
-
Vláknina
{{data.fiber}} 14 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 8 g
Voda
{{data.water}} 360 g
Vápník
{{data.calcium}} 15 mg
PHE
{{data.phe}} 2 602 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Míra denní aktivity
Dle vyplněných aktivit Sedavý Lehce aktivní Středně aktivní Velmi aktivní Extrémně aktivní
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
keyboard_arrow_left
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
kg
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Registrace přes Facebook
mail
Registrace přes e-mail
Mám zájem o zasílání newsletterů od Kalorických Tabulek s tipy na zdravější životní styl
keyboard_arrow_left
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
visibility
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Registruj se
keyboard_arrow_left
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Přihlásit
keyboard_arrow_left
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
visibility
{{errors.message}}
Přihlásit
Zapomenuté heslo?
keyboard_arrow_left
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Odeslat
keyboard_arrow_left
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Přihlásit
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Sacharidy
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Tuky
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Bílkoviny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Sacharidy
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukry
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Tuky
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android