Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Špaldové hamburgerové housky

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Ingredience

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Ingredience

10 porcí
250 x 1 g
2 x 100 g
malá sklenice (200 ml)
4 x lžíce (10 ml)
balení (42 g)
25 x 1 g
2 x velký kus (60 g)
2 x lžíce (10 g)
porce (20 g)

Postup přípravy receptu

1
Do velké mísy prosejeme obě mouky, uděláme důlek. Nalijeme vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout a vzejít kvásek.
2
Přidáme vejce, olej a sůl. Pomalu začneme těsto míchat. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, je hladké a pružné. Přikryjeme a dáme na 1 hodinu kynout do tepla.
3
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, nepodsypáváme (nebo pouze minimálně, aby nebyly bulky tuhé), pouze si poprášíme ruce. Rozdělíme na 10 kousků (já mám raději velké a placatější housky, aby výsledný hamburger nebyl moc vysoký a dal se v pohodě ukousnout). Během tvarování několikrát zmáčkneme, abychom vyhnali vzduchové bublinky.
4
Bulky skládáme na pečící papír dostatečně daleko od sebe. Po vytvarování posledního kousku přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout. Během kynutí můžete housky lehce rosit vodou z rozprašovače. Dobu kynutí je potřeba brát s rezervou.
5
Na dno trouby dáme VHODNOU nádobu s vodou a troubu předehřejeme na 200°C.
6
Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut. Hotové bulky vyndáme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Kategorie

Nutriční hodnoty

fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota
2 545 kcal
Bílkoviny
86 g
Sacharidy
359 g
Cukry
34 g
Tuky
81 g
Nasycené mastné kyseliny
14 g
Trans mastné kyseliny
2 g
Mononenasycené
36 g
Polynenasycené
12 g
Cholesterol
517 mg
Vláknina
22 g
Sůl
0,03 g
Voda
227 g
Vápník
294 mg
PHE
4 304 mg
Energetická hodnota
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Bílkoviny
{{recipe.protein}} g-
Sacharidy
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukry
{{recipe.sugar}} g-
Tuky
{{recipe.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{recipe.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{recipe.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{recipe.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{recipe.fiber}} g-
Sůl
{{recipe.salt}} g-
Voda
{{recipe.water}} g-
Vápník
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů