REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Špaldové hamburgerové housky
Ingredience
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Ingredience
10 porcí
250 x 1 g | |
2 x 100 g | |
malá sklenice (200 ml) | |
4 x lžíce (10 ml) | |
balení (42 g) | |
25 x 1 g | |
2 x velký kus (60 g) | |
2 x lžíce (10 g) | |
porce (20 g) |
Postup přípravy receptu
1
Do velké mísy prosejeme obě mouky, uděláme důlek. Nalijeme vodu a rozmíchané droždí s cukrem. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout a vzejít kvásek.
2
Přidáme vejce, olej a sůl. Pomalu začneme těsto míchat. Správně uhnětené těsto nesmí lepit, je hladké a pružné. Přikryjeme a dáme na 1 hodinu kynout do tepla.
3
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, nepodsypáváme (nebo pouze minimálně, aby nebyly bulky tuhé), pouze si poprášíme ruce. Rozdělíme na 10 kousků (já mám raději velké a placatější housky, aby výsledný hamburger nebyl moc vysoký a dal se v pohodě ukousnout). Během tvarování několikrát zmáčkneme, abychom vyhnali vzduchové bublinky.
4
Bulky skládáme na pečící papír dostatečně daleko od sebe. Po vytvarování posledního kousku přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout. Během kynutí můžete housky lehce rosit vodou z rozprašovače. Dobu kynutí je potřeba brát s rezervou.
5
Na dno trouby dáme VHODNOU nádobu s vodou a troubu předehřejeme na 200°C.
6
Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut. Hotové bulky vyndáme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Kategorie
Nutriční hodnoty
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energetická hodnota | 2 545 kcal |
Bílkoviny | 86 g |
Sacharidy | 359 g |
Cukry | 34 g |
Tuky | 81 g |
Nasycené mastné kyseliny | 14 g |
Trans mastné kyseliny | 2 g |
Mononenasycené | 36 g |
Polynenasycené | 12 g |
Cholesterol | 517 mg |
Vláknina | 22 g |
Sůl | 0,03 g |
Voda | 227 g |
Vápník | 294 mg |
PHE | 4 304 mg |
Energetická hodnota | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Bílkoviny | {{recipe.protein}} g- |
Sacharidy | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{recipe.sugar}} g- |
Tuky | {{recipe.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{recipe.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{recipe.fiber}} g- |
Sůl | {{recipe.salt}} g- |
Voda | {{recipe.water}} g- |
Vápník | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů