menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
zelí kyselé

zelí kyselé

Množství x {{unitOption.title}} kus
zelí kyselé
Energetická hodnota 75 kJ
= 18 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 2 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 75 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 2 g
Tuky 0,3 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
2 g
Cukry
0,5 g
Tuky
0,3 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
1 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
54 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Negativní vliv na zdraví
Alergie Může způsobovat alergické reakce
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Hyperaktivita Zvyšuje hyperaktivitu
Bolest hlavy Může způsobovat bolest hlavy

Zelí kyselé nám nabízí skvělý zdroj vitamínu C. Dále v něm také najdeme minerální látky jako zinek, vápník a železo. Ceněný je také jeho vysoký obsah vlákniny.

Kyselé zelí obsahuje velké množství bakterií, které způsobují mléčné kvašení. Tyto bakterie umí i pomoci s regenerací našich střev. Díky obsahu vitamínu C zvyšuje obranyschopnost organismu. Také se doporučuje jako prevence proti rakovině tlustého střeva a umí účinně pomáhá se zácpou. Zelí se kvůli horší stravitelnosti nedoporučuje lidem s šetřící dietou.

Když se kyselé zelí správně připraví, tedy bez přídavku velkého množství tuku a cukru, tak se může stát i součástí dietních jídel. Chcete-li zelí zahustit, pak můžete místo mouky využít i nastrouhanou bramboru. Ideální je domácí zelí, pokud ho ale kupujete, pak pečlivě čtěte složení výrobku. Průmyslově zpracované výrobky totiž mohou ukrývat hodně přidaného cukru a dalších přídatných látek. Je-li zelí až moc kyselé, tak ho můžete před použitím scedit a ještě propláchnout. Bohužel se společně s kyselou šťávou ztratí i některé zdraví prospěšné látky. Kyselé zelí se může stát i součástí jídel (pohanka se zelím nebo zapečené brambory se zelím a masem).

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
79 0,01 0,02 0 0,02 add_circle Zapsat
119 0 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
499 0,04 0,22 0,01 add_circle Zapsat
142 0,02 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
81 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
225 0,02 0,1 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
123 0 0,07 0 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
675 0,03 0,07 0,12 0,08 add_circle Zapsat
84 0 0,05 0 0,01 add_circle Zapsat
217 0,01 0,09 0 add_circle Zapsat
93 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
96 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
88 0,01 0,02 0 0,02 add_circle Zapsat
310 0,05 0,08 0,01 0,08 add_circle Zapsat
140 0 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
257 0,05 0,07 0 0,06 add_circle Zapsat
163 0,01 0,06 0,01 add_circle Zapsat
130 0,01 0,07 0 add_circle Zapsat
497 0,04 0,14 0,05 add_circle Zapsat
O kaloriích nevážně: Mohou celiaci pít pivo?
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách