menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina mražená
keyboard_arrow_right
zelené fazolky lusky

zelené fazolky lusky

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 129 kJ
= 31 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 129 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
3 g
Cukry
-
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
110 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Játra Působí kladně na stav jater
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak

Zelené fazole jsou bohaté na železo, vápník, draslík, hořčík, mangan, vitamíny skupiny B, spoustu nukleových kyselin a bílkovin. Obsahují i spoustu vitamínu C, kyselinu listovou a velké množství vlákniny.

Protože vláknina umí vázat jedovaté a tukové látky, jsou fazolky doporučovány lidem trpícím poruchou jater. Vláknina je také důležitá pro pohyb střev a tím i pro prevenci proti rakovině tlustého střeva. Obsažený mangan pomáhá při špatné náladě, depresích a premenstruačním syndromu. Fazolky jsou dobrým pomocníkem při tvorbě červených krvinek, napomáhají snižovat krevní tlak, udržovat hladinu cukru, snižují cholesterol v krvi a zlepšují imunitní systém. Konzumace zelených fazolek napomáhá regeneraci a hojení ran a omlazování buněk. Přítomné aglutininy dokáží i rozpouštět močové kamínky. Zelené fazolky se nesmí konzumovat v syrovém stavu. Obsahují totiž látky, které můžou citlivějším lidem způsobit střevní problémy nebo těžkou otravu.

Jestliže při přelomení fazolky lusknou a prasknou, pak jsou čerstvé. Je potřeba je rychle zpracovat, snadno vadnou, a pak ztratí nejen chuť, ale i vitamíny. Pro udržení zelené barvy před úpravou spařte osolenou vodou a poté prudce zchlaďte vodou ledovou.

Nejhledanější v kategorii Zelenina mražená

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
119 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
392 0,06 0,17 0 0,06 add_circle Zapsat
215 0,04 0,08 0 add_circle Zapsat
473 0,04 0,18 0,03 add_circle Zapsat
239 0,02 0,09 0,01 0,04 add_circle Zapsat
135 0,03 0,02 0,01 0,03 add_circle Zapsat
214 0,03 0,08 0,01 0,03 add_circle Zapsat
134 0,02 0,03 0 0,04 add_circle Zapsat
109 0,03 0,02 0 0,03 add_circle Zapsat
235 0,03 0,03 0,03 add_circle Zapsat
210 0,05 0,05 0,01 0,05 add_circle Zapsat
130 0,01 0,05 0 0,01 add_circle Zapsat
315 0,03 0,14 0 0 add_circle Zapsat
318 0,05 0,08 0,01 0,04 add_circle Zapsat
208 0,03 0,08 0 add_circle Zapsat
565 0,04 0,28 0,01 add_circle Zapsat
142 0,02 0,05 0 0,04 add_circle Zapsat
167 0,02 0,07 0 0,03 add_circle Zapsat
203 0,01 0,09 0 add_circle Zapsat
151 0,01 0,07 0 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách