Zavináče v sladkokyselém nálevu Varmuža jsou složeny z marinovaných sleďových filetů, marinované cibule, vody, soli, kvasného lihového octa, sacharinu a benzoátu sodného. Jedná se o výrobek s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin.
zavináče v sladkokyselém nálevu Varmuža
Bílkoviny | 13,2 g |
Sacharidy | 1,2 g |
Cukry | 0,7 g |
Tuky | 2,9 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Trans mastné kyseliny | 0,3 g |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | 0,3 g |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0,2 g |
Sůl | 0,25 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 660 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Nenasycené mastné kyseliny mají na náš organismus příznivý efekt. Mnoho výzkumů potvrdilo, že jsou prevencí kardiovaskulárních onemocnění (zejména srdečních infarktů a mozkových mrtvic). Dále působí proti depresím, omezují pravděpodobnost výskytu rakoviny prostaty u mužů, zlepšují stav kloubů, mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest. Sacharin – E954: sacharin může mít podle některých studií rakovinotvorné účinky, působit alergické reakce a v kombinaci s některými léky poškozovat sliznice. Konzumaci sacharinu by se měly vyhýbat zejména osoby s potížemi s močovým měchýřem. Benzoát sodný – E211: v kombinaci s vitamínem C a benzoátem draselným, může umožnit vznik benzenu, který je znám jako kancerogen. Benzoát sodný může způsobovat nebo zhoršovat dětskou hyperaktivitu a zejména u citlivých jedinců vyvolávat nebo prohlubovat příznaky některých onemocnění.
Potraviny s obsahem podezřelých nebo prokazatelně škodlivých přídatných látek se snažte odstranit z jídelníčku, nebo jejich množství alespoň radikálně snížit. Svému tělu tím velmi prospějete. Zavináče v sladkokyselém nálevu Varmuža výborně chutnají s čerstvým chlebem, ten si buď můžete zakoupit ve své oblíbené pekárně nebo si ho můžete upéct i doma podle některého z našich receptů (podmáslový chléb, špaldový chléb s rozmarýnem, žitný chléb, ...).
Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|