menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje
keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické
keyboard_arrow_right
víno růžové průměr

víno růžové průměr

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 275 kJ
= 66 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0,2 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 275 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0,2 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
0,2 g
Cukry
-
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Alkohol
0,12 g
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Pozitivní vliv na zdraví
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Imunita Posiluje imunitu
Krev Má pozitivní vliv na krev
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Negativní vliv na zdraví
Bolest hlavy Může způsobovat bolest hlavy

růžové víno, neboli rosé, se nejčastěji vyrábí z odrůd modrých hroznů metodou krátkého naležení (jen 4 - 6 hodin), aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva rozemletých hroznů (rmutu). Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s ním nakládáno stejně, jako při výrobě bílého vína.

resveratrol obsažený v modrých hroznech (v jadércích a slupkách), ze kterého se růžové víno vyrábí, má antibakteriální a antioxidační účinky na organismus. Tato látka ovlivňuje metabolismus lipidů, utlumuje srážení krevních destiček a má široké protektivní působení na naše buňky, tkáně, orgány i celý organismus. Obsažené třísloviny mají antibakteriální účinek, posilují imunitní systém, snižují krevní tlak a riziko vzniku nádorů. Při větší konzumaci vína na lačno mohou být ale příčinou migrény.

růžová vína mohou mít celou řadu barevných tónů – od malinového, přes jemně lososový, pomerančový, až temně cibulový a to podle odrůdy hroznů a technologie zpracování. Při výběru vína čtěte pozorně etiketu. Přidávání konzervačních látek není již, díky modernímu postupu výroby nutné, a přesto jimi někteří výrobci nešetří. Jediné, co se nemusí uvádět je oxid siřičitý.

Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
263 0 0 0 add_circle Zapsat
290 0 0 0 0 add_circle Zapsat
305 0 0,01 0 0 add_circle Zapsat
175 0 0,04 0 add_circle Zapsat
178 0 0,05 0 0 add_circle Zapsat
155 0 0,02 0 add_circle Zapsat
198 0 0,04 0 add_circle Zapsat
309 0 0 0 add_circle Zapsat
310 0 0,03 0 add_circle Zapsat
314 0 0 0 0 add_circle Zapsat
260 0 0 0 0 add_circle Zapsat
143 0 0,08 add_circle Zapsat
466 0 0,08 0,01 add_circle Zapsat
8 0 0,01 0 0 add_circle Zapsat
203 0 0 0 add_circle Zapsat
698 add_circle Zapsat
105 0,05 add_circle Zapsat
285 0 0 0 0 add_circle Zapsat
1 140 0 0 0 add_circle Zapsat
272 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách