tradiční vinná klobása je česká uzenina, příbuzná bavorské bílé klobáse. Vyrábí se z vepřového, někdy i telecího masa, které se jemně umele, přidají se rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Hmota se plní do přírodního střívka. Na trhu se objevují výrobky pod stejným označením, s diametrálně odlišným složením. Tyto napodobeniny obsahují mnoho mouky, škrobu, cukru, masného odpadu, ale i řadu chemických látek (konzervanty, zahušťovadla aj.).
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby keyboard_arrow_right
Maso ostatní keyboard_arrow_right
vinná klobása Řeznický pult
vinná klobása Řeznický pult
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 419 kcal
= 1 756 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 4 g
Tuky 40 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 419 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 4 g
Tuky 40 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 0,5 g |
Tuky | 40 g |
Nasycené mastné kyseliny | 16 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | 1 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 495 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
uzeniny nejsou vhodné pro naše zdraví. Obsahují mnoho nevhodného tuku, soli a přídatných látek, které mohou vést k různým druhům zdravotních potíží. Vinná klobása je k dostání i v bezlepkové podobě.
vinné klobásy nejsou tepelně opracované, proto se musejí co nejdříve zkonzumovat.
Nejhledanější v kategorii Maso ostatní
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
156 | | |
115 | | |
323 | | |
234 | | |
250 | | |
104 | | |
83 | | |
230 | | |
215 | | |
281 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů