menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
vepřová tlačenka

vepřová tlačenka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 049 kJ
= 251 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 2 g
Tuky 21 g
Vláknina 0,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 049 kJ
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 2 g
Tuky 21 g
Vláknina 0,6 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
15 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
21 g
Nasycené mastné kyseliny
11 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
100 mg
Vláknina
0,6 g
Sůl
2 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
740 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí

z nutričního hlediska je tlačenka zdrojem plnohodnotných bílkovin. Energetická hodnota i množství tuku závisí na druhu užitého masa, což také určuje, kdo si na ní může pochutnat. Obecně lze říci, že vepřová tlačenka, světlá-i tmavá, jsou tučnější výrobky.

vazivové tkáně, které tlačenka obsahuje, působí příznivě na klouby. Pokud držíte redukční či diabetickou dietu, vyměňte vepřovou tlačenku za tlačenku drůbeží (méně tuku). Tlačenka je kvůli způsobu výroby, vaření s kořením, cibulí a česnekem nevhodná také pro dietu šetřící. Tlačenka je vhodnější pro fyzicky pracující, štíhlé a zdravé jedince.

při nákupu tlačenky dávejte pozor na to, aby byla hmota kompaktní. Pokud z nakrájené tlačenky vypadává vložka (části masa, jater a tuku), je ve spojce málo kůží nebo se vařily příliš dlouho. Není-li tlačenka v jádru dobře tepelně ošetřena, bývá mazlavá a rozpadá se. Tlačenka nemá obsahovat žádné kosti, jejich úlomky či štětiny. V nákroji nesmí být ani nezpracované části surovin, otisky razítek, shluky koření nebo jiných složek. Nazelenalý okraj kostek masa v tlačence signalizuje málo soli, červená barva zase dusitanovou solicí směs, což svědčí o použití starší suroviny, původně pro přípravu tlačenky neurčené. Má-li tlačenka oslizlý, příliš lepkavý, svraštělý či jinak narušený povrch, je lepší si ji odpustit. Je totiž jisté, že v prodejně nedodrželi podmínky skladování. Vepřová tlačenka je dobrá s čerstvým tmavým chlebem a vychlazeným pivem.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ)
714 add_circle Zapsat
1 721 add_circle Zapsat
730 add_circle Zapsat
569 add_circle Zapsat
800 add_circle Zapsat
700 add_circle Zapsat
507 add_circle Zapsat
729 add_circle Zapsat
1 091 add_circle Zapsat
1 000 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách