Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vejce vařené bílek

vejce vařené bílek

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vejce vařené bílek
Energetická hodnota 47 kcal
= 198 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 47 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
11 g
Sacharidy
0,8 g
Cukry
0,4 g
Tuky
0,2 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0 g
Sůl
0,44 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
530 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Svaly Posiluje svaly
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Vejce vařené bílek je skvělým zdrojem bílkovin, kterých je zde kolem 40 různých druhů, zbylá sušina je tvořena sacharidy a minerálními látkami. Vaječný bílek tvoří až 2/3 hmotnosti slepičího vejce a jedná se v podstatě o vodný roztok bílkovin (poměr mezi vodou a bílkovinami je přibližně 8:1).

Velkou výhodou bílkovin, které se nachází ve vaječném bílku, je jejich snadná stravitelnost. Udává se, že lidský organismus je schopný z nich strávit kolem 96 až 98%. Výborné také je, že vaječný bílek neobsahuje tuk ani cholesterol, což z něho činí ideální potravinu pro redukční režim a hubnutí. Díky vysokému obsahu bílkovin se hojně konzumuje i ve sportovní a fitness výživě.

Při nákupu vajec buďte opatrní. Vybírejte si vejce čistá s neporušenou skořápkou a řádně označená. Také si všímejte toho, jak jsou vejce na prodejně uskladněna. Vajíčka by měla být skladována při teplotním rozmezí 5–18 °C. Doma skladujte vejce v ledničce nebo ve sklepě, ideálně špičkou dolů. Uvařené vajíčko vydrží v chladničce asi 10 dní. Pokud byla ale při vaření nebo v průběhu skladování narušena skořápka, je lepší takové vejce ihned spotřebovat. Ve zdravém stravování má bílek výsadní postavení, dá se například použít k přípravě ovesné pizzy, snídaňových muffinů nebo špenátových palačinek.

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kcal)
151 add_circle Zapsat
152 add_circle Zapsat
194 add_circle Zapsat
166 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
73 add_circle Zapsat
291 add_circle Zapsat
133 add_circle Zapsat
160 add_circle Zapsat
134 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách