menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vejce slepičí syrové pouze bílek

vejce slepičí syrové pouze bílek

Množství x {{unitOption.title}} kus
vejce slepičí syrové pouze bílek
Energetická hodnota 212 kJ
= 51 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 0,81 g
Tuky 0,17 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 212 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 0,81 g
Tuky 0,17 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
11 g
Sacharidy
0,81 g
Cukry
0,41 g
Tuky
0,17 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
87 g
Vápník
11 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
564 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Selen Selen
Chrom Chrom
Železo Železo
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Molybden Molybden
Jód Jód
Fluor Fluor
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Kobalt Kobalt
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Svaly Posiluje svaly
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Vaječný bílek představuje asi 2/3 hmotnosti slepičího vejce a jedná se v podstatě o vodný roztok bílkovin. Poměr mezi vodou a bílkovinami je asi 8:1. V bílku najdeme asi 40 druhů bílkovin. Neproteinová sušina je tvořena sacharidy a minerálními látkami. Vejce slepičí syrové pouze bílek nám tedy nabízí z výživových hodnot hlavně bílkoviny.

Bílkoviny vaječného bílku jsou pro svůj obsah esenciálních aminokyselin plnohodnotné. Jejich stravitelnost u člověka je 96 až 98 %. Jedná se o potravinu, která neobsahuje tuk ani cholesterol, a tak ji lze dobře využít i při redukční dietě nebo fitness výživě.

Při nákupu vajec buďte opatrní. Vybírejte si vejce čistá, s neporušenou skořápkou a řádně označená. Také si všímejte toho, jak jsou vejce na prodejně uskladněna. Vajíčka by měla být skladována při teplotním rozmezí 5 až 18°C. Doma skladujte vejce v ledničce nebo sklepě, a to špičkou dolů. Uvařené vajíčko vydrží v chladničce asi 10 dní. Pokud ale byla při vaření nebo v průběhu skladování narušena skořápka, je lépe takové vejce ihned spotřebovat. Vaječné bílky jsou důležitými ingrediencemi pro pečení (datlový dortík, banánový cheesecake nebo maková roláda).

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
632 0,12 0,01 0,11 add_circle Zapsat
679 0,13 0,01 0,11 add_circle Zapsat
694 0,12 0,02 0,12 add_circle Zapsat
619 0,1 0,02 0,11 0 add_circle Zapsat
202 0,11 0,01 0 add_circle Zapsat
604 0,12 0,01 0,1 add_circle Zapsat
620 0,12 0,01 0,1 add_circle Zapsat
560 0,11 0,01 0,1 add_circle Zapsat
720 0,11 0,01 0,14 add_circle Zapsat
209 0,11 0,01 0 0 add_circle Zapsat
578 0,12 0 0,1 0 add_circle Zapsat
641 0,12 0,01 0,11 add_circle Zapsat
632 0,12 0 0,11 0 add_circle Zapsat
986 0,05 0,11 0,13 add_circle Zapsat
605 0,12 0,01 0,1 add_circle Zapsat
560 0,12 0,01 0,09 add_circle Zapsat
1 311 0 0,7 0 0 add_circle Zapsat
557 0,12 0,01 0,09 0,01 add_circle Zapsat
622 0,12 0,01 0,1 0 add_circle Zapsat
281 0,03 0,08 0,02 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách