menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vejce slepičí na tvrdo

vejce slepičí na tvrdo

Množství x {{unitOption.title}} kus
vejce slepičí na tvrdo
Energetická hodnota 679 kJ
= 162 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 1 g
Tuky 11 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 679 kJ
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 1 g
Tuky 11 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
13 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
11 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
4 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
424 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
75 g
Vápník
50 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
629 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Měď Měď

Vejce je z nutričního hlediska směs bílkovin a tuků obohacených o minerální látky (zejména fosfor, sodík, draslík) a vitamíny (hlavně vitamín E). Z asi ¾ je vejce tvořeno vodou.

Určitě lze říci, že slepičí vejce na tvrdo patří na zdravý jídelníček. Je však třeba dávat pozor na jejich množství. Bílky je možno konzumovat prakticky neomezeně, ale žloutky - pro svůj obsah cholesterolu raději omezujeme. Slepičí vejce jsou vhodnou potravinou i do diety, pokud je připravujeme bez přídavku dalšího tuku.

Aby vám vejce při vaření nevytekla, dejte do vody před vařením trošku octa. Pokud vejce praskne varem, vyteklý bílek se srazí a škoda se minimalizuje. Před vařením je také možno vejce „napíchnout“ speciální mechanickou pomůckou (seženete v domácích potřebách), aby nepopraskala. Loupání vajec si usnadníte pokud do vody, ve které vejce budete vařit, přidáte lžíci jedlé sody. Vejce na tvrdo se velmi často servírují v kombinaci se zeleninou nebo s čočkou.

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
632 0,12 0,01 0,11 add_circle Zapsat
694 0,12 0,02 0,12 add_circle Zapsat
619 0,1 0,02 0,11 0 add_circle Zapsat
202 0,11 0,01 0 add_circle Zapsat
604 0,12 0,01 0,1 add_circle Zapsat
620 0,12 0,01 0,1 add_circle Zapsat
560 0,11 0,01 0,1 add_circle Zapsat
720 0,11 0,01 0,14 add_circle Zapsat
209 0,11 0,01 0 0 add_circle Zapsat
982 0,16 0,03 0,09 0,01 add_circle Zapsat
620 0,12 0,01 0,1 add_circle Zapsat
555 0,05 0,09 0,09 add_circle Zapsat
193 0,09 0,02 0 add_circle Zapsat
561 0,12 0,01 0,09 0 add_circle Zapsat
1 429 0,84 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
620 0,13 0,11 add_circle Zapsat
1 626 0,01 0,08 0,4 add_circle Zapsat
629 0,13 0,01 0,11 0 add_circle Zapsat
745 0,05 0,09 0,14 add_circle Zapsat
257 0,03 0,08 0,01 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách