menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Vejce
keyboard_arrow_right
vejce míchaná

vejce míchaná

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - vejce míchaná
Energetická hodnota 619 kJ
= 148 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 2 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 619 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 2 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
2 g
Cukry
1 g
Tuky
11 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
0,6 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
277 mg
Vláknina
0 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
40 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
500 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Měď Měď
Železo Železo
Draslík Draslík
Selen Selen
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Imunita Posiluje imunitu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Nehty Zlepšuje stav nehtů

Vejce míchaná se nejčastěji připravují mícháním na rozehřáté a tukem vytřené pánvi. Bílek představuje asi 60% hmotnosti vejce. Z 80% je tvořen vodou, dále pak kvalitním proteinem, sacharidy, vitaminy B a minerálními látkami (sodík, hořčík, železo, fosfor, selen, brom, draslík, vápník, mangan, zinek, síra, chlor) a nulovou hodnotu tuku. Jsou v něm zastoupené všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo nedokáže vytvořit. Žloutek tvoří menší hmotnost vejce, najdeme v něm tuky, proteiny a mikroživiny. Dále zde najdeme velké množství cholesterolu, hlavně HDL. Důležitou součástí žloutku jsou vitamíny A, D, E a K a velké množství vitamínů skupiny B. Z minerálních látek je pak nejvíce zastoupen fosfor, železo, mangan, selen, kobalt, nikl, chrom, měď a jod.

Konzumace vajec díky přítomnosti peptidů snižuje vysoký krevní tlak. Vejce jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Látky ve vejci obsažené pomáhají snižovat riziko srdečních chorob, napomáhají lepšímu fungování imunitního systému. Přítomnost síry napomáhá k zlepšení kvality vlasů a nehtů a další látky obsažené ve vejcích mají příznivý vliv na lidskou paměť. Že vejce zvyšují cholesterol je pouze mýtus, u zdravých lidí výzkumy neprokázaly žádnou spojitost mezi konzumací vajec a krevními lipidy nebo rizikem srdečních onemocnění.

Ponoříte-li čerstvé vejce do osolené vody, mělo by přirozeně klesnout na dno, pokud plave na hladině, pravděpodobně nebude česrtvé. Nejlépe vejce uskladníte ve vrchní nebo střední polici, v chladnějším místě. Omývejte skořápku pouze před jejich okamžitou spotřebu. Je důležitá tepelná úprava, abychom se vyhnuli bakteriálním nákazám jako je například salmonela. Navíc tepelná úprava docílí jejich lepší stravitelnosti.

Nejhledanější v kategorii Vejce

Název Energetická hodnota (kJ)
632 add_circle Zapsat
679 add_circle Zapsat
694 add_circle Zapsat
814 add_circle Zapsat
202 add_circle Zapsat
624 add_circle Zapsat
745 add_circle Zapsat
687 add_circle Zapsat
1 098 add_circle Zapsat
962 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách