menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
tuňák kousky ve vlastní štávě Blue bay

tuňák kousky ve vlastní štávě Blue bay

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 426 kJ
= 102 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 0,5 g
Tuky 0,6 g
Vláknina 0,5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 426 kJ
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 0,5 g
Tuky 0,6 g
Vláknina 0,5 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
23 g
Sacharidy
0,5 g
Cukry
0,5 g
Tuky
0,6 g
Nasycené mastné kyseliny
0,4 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,5 g
Sůl
0,78 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 150 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Cholin Cholin
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Železo Železo
Měď Měď
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Selen Selen
Zinek Zinek
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Obsah potraviny

Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku. Mimo to je zdrojem omega-3 a omega 6 mastých kyselin, fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B…).

Vliv na zdraví

Konzumaci tuňáka ve vlastní šťávě lze doporučit pro zařazení na zdravý jídelníček. Má prospěšné účinky na zdraví srdce, mozku, očí, kůže. Funguje i jako prevence proti rakovině, zlepšuje iminitní systém a snižuje pravděpodobnost obezity. Lidé, kteří ve stravě omezují kuchyňskou sůl, by se měli tuňáku v konzervě (i jiným konzervám) určitě vyhnout. Zvýšené opatrnosti při konzumaci tuňáka by měly dbát také těhotné či kojící ženy a malé děti (tato skupina by měla konzumovat tuňáka max. 1x týdně). Je známo, že mořské ryby (zejména ty dravé) mohou obsahovat větší množství nebezpečné rtuti.

Praktické rady

Tuňáka Blue bay ve vlastní šťávě lze použít při přípravě pomazánek, rýžových, těstovinových či zeleninových salátů, ale také do teplých pokrmů. Pro zdraví je výhodnější použití tuňáka čerstvého (u téměř všech potravin platí, že co je čerstvé, je pro naše tělo také hodnotnější).

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
829 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
343 0,13 0,01 0,03 add_circle Zapsat
976 0,19 0 0,16 0 add_circle Zapsat
343 0,07 0,02 0,05 add_circle Zapsat
350 0,19 0 0,01 0 add_circle Zapsat
1 105 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapsat
406 0,21 0,01 0,01 add_circle Zapsat
919 0,13 0,04 0,17 add_circle Zapsat
727 0,21 0 0,1 add_circle Zapsat
324 0,16 0 0,01 0 add_circle Zapsat
793 0,18 0 0,13 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách