menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Těstoviny
keyboard_arrow_right
těstoviny celozrnná žitná vřetena syrová

těstoviny celozrnná žitná vřetena syrová

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 428 kJ
= 341 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 72 g
Tuky 2 g
Vláknina 8 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 428 kJ
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 72 g
Tuky 2 g
Vláknina 8 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
18 g
Sacharidy
72 g
Cukry
-
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
8 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
900 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Obsah potraviny

celozrnné těstoviny obsahují řadu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků a jsou dobrým zdrojem vlákniny, protože se při jejich výrobě používá mouka z celých zrn (tedy i z obalové vrstvy a klíčku, které obsahují nejvíce živin).

Vliv na zdraví

celozrnné výrobky jednoznačně patří na zdravý a vyvážený jídelníček. U dětí se vhodnost konzumace celozrnných produktů řídí jejich věkem. Vláknina je pro organismus nestravitelná a prochází trávicím traktem bez energetického účinku. Její důležitost však spočívá v tom, že dokáže vázat velké množství vody, čímž chrání sliznici střev před poškozením. Kromě vody je vláknina schopná vázat i různé nežádoucí látky z obsahu střev, které při trávení vznikají (toxické a rakovinotvorné látky aj.). Vláknina je důležitá také v tom, že zpomaluje vstřebávání tuků a cukrů, což ocení například diabetici nebo osoby s vysokou hladinou cholesterolu.

Praktické rady

vřetena by měla být uvařena tzv. al dente (tedy na skus). Aby byla zajištěna co největší rozmanitost stravy, střídejte různé druhy vhodných příloh (těstoviny, rýži, pohanku, quinou, batáty, brambory, různé druhy luštěnin aj.).

Nejhledanější v kategorii Těstoviny

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
557 0,04 0,24 0,03 add_circle Zapsat
490 0,05 0,22 0,01 0,03 add_circle Zapsat
1 454 0,12 0,67 0,02 0,06 add_circle Zapsat
1 453 0,12 0,65 0,01 0,08 add_circle Zapsat
522 0,02 0,27 0 0 add_circle Zapsat
607 0,04 0,28 0,01 0,08 add_circle Zapsat
697 0,06 0,15 0,09 0 add_circle Zapsat
556 0,05 0,25 0,01 0,01 add_circle Zapsat
1 482 0,13 0,7 0,02 0,04 add_circle Zapsat
1 486 0,16 0,66 0,03 0,07 add_circle Zapsat
1 506 0,14 0,68 0,02 0,01 add_circle Zapsat
1 468 0,24 0,49 0,04 add_circle Zapsat
664 0,05 0,22 0,05 0,04 add_circle Zapsat
776 0,06 0,16 0,11 0 add_circle Zapsat
1 470 0,13 0,66 0,02 add_circle Zapsat
1 221 0,12 0,44 0,08 0,01 add_circle Zapsat
1 516 0,11 0,74 0,01 0,03 add_circle Zapsat
1 198 0,1 0,52 0,03 add_circle Zapsat
1 491 0,08 0,78 0,03 add_circle Zapsat
1 884 0,09 0,61 0,18 0,03 add_circle Zapsat
Mléko – z farmy, nebo pasterované?
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách