menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry tavené a mazací
keyboard_arrow_right
sýr Kiri

sýr Kiri

Množství x {{unitOption.title}} kus
sýr Kiri
Energetická hodnota 1 260 kJ
= 301 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 29 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 260 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 29 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
3 g
Cukry
2 g
Tuky
29 g
Nasycené mastné kyseliny
19 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
500 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
425 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Negativní vliv na zdraví
Otoky Může způsobovat zadržování vody v těle
Alergie Může způsobovat alergické reakce
Děti Nevhodné pro děti
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Hypertenze Může způsobovat zvýšení krevního tlaku
Geriatrie Nevhodné pro starší osoby
Obsah potraviny

jedná se o tavený sýr složený z tvarohu, vody, másla, mléčných bílkovin, soli, mléčného minerálního koncentrátu a látek E452 - Polyfosforečnany (sodný, draselný a vápenatý), E341 - Fosforečnany vápenaté, E331 - Citronany sodné a E407 - Karagenan.

Vliv na zdraví

výživová hodnota tavených sýrů nedosahuje úrovně přírodních sýrů, což je dáno tepelnou úpravou při jejich výrobě a přidáváním tavících solí. Díky tomu klesá obsah vitamínů i hodnota bílkovin a naopak roste obsah fosforu a sodíku. Přitom u nás, jak je známo, většina lidí přesoluje. Konzumaci tavených sýrů by se měli vyvarovat hlavně jedinci s diagnostikou osteoporózy nebo hypertonici. E452 – polyfosforečnany (sodný, draselný a vápenatý): jsou v menších dávkách považovány za bezpečné látky, avšak jejich vysoké dávky mohou v těle způsobit nerovnováhu spojenou s nedostatkem vápníku. E341 – fosforečnany vápenaté: jsou považovány za bezpečné látky. E331 – citronany sodné: jsou považovány za bezpečné látky, není však vyloučeno, že při nedostatku vitamínu D může dojít ke špatnému vstřebávání vápníku a tím k jeho nedostatku v těle. E407 – karagenan: při běžných dávkách, používaných do potravin by mělo jít o bezpečnou látku bez vedlejších účinků. Pokud držíte redukční dietu, vybírejte mezi sýry s nižším obsahem tuku.

Praktické rady

tavené sýry nahraďte přírodními čerstvými sýry. Pokud si „taveňák“ přeci jen dopřejete, vyberte si bio produkt (při výrobě nejsou použity žádné fosfátové tavící soli, ale jen povolené množství citrátů, které jsou považovány za bezpečné látky).

Nejhledanější v kategorii Sýry tavené a mazací

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 190 0,08 0,04 0,26 add_circle Zapsat
1 298 0,08 0,02 0,3 0 add_circle Zapsat
780 0,06 0,03 0,17 add_circle Zapsat
783 0,06 0,04 0,17 add_circle Zapsat
605 0,08 0,03 0,12 add_circle Zapsat
921 0,1 0,05 0,18 add_circle Zapsat
519 0,09 0,03 0,09 add_circle Zapsat
280 0,11 0,01 0,02 add_circle Zapsat
876 0,09 0,05 0,17 add_circle Zapsat
837 0,1 0,05 0,16 add_circle Zapsat
780 0,06 0,03 0,17 add_circle Zapsat
950 0,09 0,02 0,2 add_circle Zapsat
876 0,09 0,05 0,17 add_circle Zapsat
1 218 0,08 0,22 0,19 add_circle Zapsat
1 223 0,05 0,03 0,29 0 add_circle Zapsat
1 348 0,03 0,07 0,31 add_circle Zapsat
975 0,12 0,05 0,19 add_circle Zapsat
687 0,14 0,05 0,1 add_circle Zapsat
1 017 0,06 0,03 0,23 add_circle Zapsat
1 220 0,09 0,04 0,27 add_circle Zapsat
1 223 0,05 0,03 0,29 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách