menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
šunka krůtí prsní 90%

šunka krůtí prsní 90%

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 396 kJ
= 95 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,7 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 396 kJ
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,7 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
18 g
Sacharidy
4 g
Cukry
1 g
Tuky
0,7 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0 g
Sůl
2 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
900 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsah potraviny

základem kvalitní krůtí prsní šunky je libové maso z prsního svalu. Dále se do výrobku přidává sůl a další ingredience, které se mohou lišit od výrobce k výrobci (většinou se jedná o různé konzervanty, barviva, stabilizátory a podobné látky).

Vliv na zdraví

kvalitní uzeninu můžete občas zařadit pro zpestření do jídelníčku. Uzeniny (i vysokomasé) ale rozhodně konzumujte v rozumném množství (většina z nich obsahuje řadu pro zdraví nevhodných látek).

Praktické rady

při výběru kvalitní šunky čtěte složení výrobku. Produkty, jejichž složení neznáte, raději vypusťte z jídelníčku. Pokud si vyrobíte domácí krůtí šunku bez přídavku chemie, můžete si ji dopřávat častěji, aniž byste porušili zásady zdravé výživy. Je třeba ale pamatovat na to, že takový výrobek je nutno rychleji spotřebovat.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
471 0,21 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
461 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
606 0,25 0 0,05 add_circle Zapsat
454 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
766 0,29 0 0,07 add_circle Zapsat
440 0,24 0 0,01 add_circle Zapsat
540 0,17 0,02 0,06 0 add_circle Zapsat
631 0,29 0 0,03 add_circle Zapsat
596 0,13 0,02 0,09 add_circle Zapsat
431 0,2 0,01 0,02 add_circle Zapsat
385 0,19 0 0,01 add_circle Zapsat
1 034 0,11 0,03 0,22 add_circle Zapsat
740 0,23 0,01 0,06 add_circle Zapsat
466 0,16 0 0,05 add_circle Zapsat
1 200 0,16 0 0,23 add_circle Zapsat
775 0,16 0,13 0,07 add_circle Zapsat
440 0,2 0 0,02 add_circle Zapsat
461 0,23 0 0,02 add_circle Zapsat
865 0,13 0,01 0,17 add_circle Zapsat
794 0,29 0 0,07 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách