menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina mražená
keyboard_arrow_right
špenát mražený Bonduelle

špenát mražený Bonduelle

Množství x {{unitOption.title}} kus
špenát mražený Bonduelle
Energetická hodnota 156 kJ
= 37 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 3 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 156 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 3 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
3 g
Cukry
0,4 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
0,18 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
150 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Mangan Mangan
Železo Železo
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Svaly Posiluje svaly
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Imunita Posiluje imunitu
Spánek Vhodná potravina pro lepší spánek
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Krev Má pozitivní vliv na krev
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Kašel Pomáhá při kašli
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Obsah potraviny

tato jednoletá rostlina se vyznačuje vysokým obsahem vitaminu A, resp. karotenoidů (např. betakaroten), které jsou tělem syntetizovány na vitamin A. Najdeme v něm také vysoké množství vitaminů skupiny B a vitaminu C. Z minerálů a stopových prvků jsou nejvíce zastoupeny draslík, hořčík, sodík, vápník, železo, mangan a měď. Špenát není tak velkým zdrojem železa, jak se původně uvádělo. Tato domněnka vznikla na základě omylu vědců, kteří se spletli a uvedli výsledky vědecké studie se špatně umístěnou desetinnou čárkou.

Vliv na zdraví

vitamín A má blahodárný vliv na zrak. Kromě toho chrání sliznice a tím pomáhá předcházet různým onemocněním (např. bronchitidě). Vitamíny skupiny B kladně působí na stav vlasů, nehtů, kůže i pohybového aparátu, navozují dobrý spánek a mají posilující účinek na srdce a cévy. Vitamín C je antioxidant, který chrání naše tělo před volnými radikály. Obsažené minerální látky ovlivňují krvetvorbu, metabolismus, stav kostí, zubů a nehtů a působí také na tkáně, svaly, srdce, mozek, nervy či hormony.

Praktické rady

mražený špenát tepelně upravujte jen nezbytně nutnou dobu, jen tak si zachová většinu zdraví prospěšných látek. Špenát můžete použít jako příkrm (např. s masem a bramborem) nebo jej vmíchat do těstovin, rizota či jiného pokrmu. Špenátovými listy můžete také ozvláštnit bramborové knedlíky (vmíchejte do těsta) či polentu a je třeba skvělou náplní do slaných palačinek (zejména v kombinaci se sýry).

Nejhledanější v kategorii Zelenina mražená

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
119 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
392 0,06 0,17 0 0,06 add_circle Zapsat
215 0,04 0,08 0 add_circle Zapsat
271 0,03 0,1 0,01 0,04 add_circle Zapsat
119 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
473 0,04 0,18 0,03 add_circle Zapsat
135 0,03 0,02 0,01 0,03 add_circle Zapsat
129 0,02 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
214 0,03 0,08 0,01 0,03 add_circle Zapsat
339 0,04 0,13 0 0,04 add_circle Zapsat
120 0,04 0,04 0,01 0,02 add_circle Zapsat
181 0,01 0,08 0 0,02 add_circle Zapsat
111 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
368 0,02 0,08 0,05 add_circle Zapsat
124 0,03 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
109 0,03 0 0,01 0,02 add_circle Zapsat
134 0,01 0,04 0,01 add_circle Zapsat
132 0,02 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
325 0,02 0,14 0,02 0,03 add_circle Zapsat
248 0,03 0,12 0 0,04 add_circle Zapsat
Mléko – z farmy, nebo pasterované?
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách