menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Obilné výrobky
keyboard_arrow_right
Těstoviny
keyboard_arrow_right
špaldové celozrnné těstoviny

špaldové celozrnné těstoviny

(DmBio)
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 361 kcal
= 1 513 kJ
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 66 g
Tuky 3 g
Vláknina 8 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 361 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 66 g
Tuky 3 g
Vláknina 8 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
13 g
Sacharidy
66 g
Cukry
0,8 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
8 g
Sůl
0,01 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
650 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu

hlavní surovinou pro výrobu celozrnných špaldových těstoviny je celé zrno pšenice špaldy. Špaldové zrno je zdrojem všech makroživin (sacharidy, bílkoviny, tuky) a najdeme v něm také některé vitamíny (zejména vitamíny řady B), minerální látky a stopové prvky (draslík, hořčík, síra), či vlákninu.

z hlediska zdravotního, se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému nebo možné využití při léčbě některých alergií. Pšenice špalda je ceněna pro svou lehkou stravitelnost. Konzumace špaldy a výrobků z ní vykazuje mnohem nižší toxicitu pro jedince alergické na lepek a v některých případech alergii vůbec nevyvolává.

těstoviny z celozrnné špaldové mouky chutnají velmi podobně, jako běžné pšeničné těstoviny.

Nejhledanější v kategorii Těstoviny

Název Energetická hodnota (kcal)
322 add_circle Zapsat
361 add_circle Zapsat
354 add_circle Zapsat
361 add_circle Zapsat
354 add_circle Zapsat
133 add_circle Zapsat
142 add_circle Zapsat
117 add_circle Zapsat
346 add_circle Zapsat
347 add_circle Zapsat
10 add_circle Zapsat
346 add_circle Zapsat
384 add_circle Zapsat
353 add_circle Zapsat
353 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách