základní surovinou pro výrobu špaldové bagety je špaldová mouka, která se zpravidla kombinuje s klasickou pšeničnou moukou. Dále se přidává voda (mléko), droždí, trocha cukru, sůl a někdy také tuk (olivový olej aj.). Pšenice špalda obsahuje mnoho složek důležitých pro zdravý lidský organizmus. Tedy bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny (zejména vitamíny skupiny B), minerální látky (draslík, síra, hořčík) či vlákninu.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky keyboard_arrow_right
Pečivo slané keyboard_arrow_right
špaldová bageta herzberger
špaldová bageta herzberger
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 088 kJ
= 260 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 49 g
Tuky 2 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 088 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 49 g
Tuky 2 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 49 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 2 g |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 440 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Pozitivní vliv na zdraví
z hlediska zdravotního, se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému a je také ceněna pro svou lehkou stravitelnost nebo možné využití při léčbě některých alergií. Konzumace špaldy a výrobků z ní vykazuje mnohem nižší toxicitu pro jedince alergické na lepek a v některých případech alergii vůbec nevyvolává.
špaldové pečivo si upečte doma nebo jej kupujte ve specializované prodejně se zdravou výživou. Zboží z velkých řetězců je velmi často pochybné kvality.
Nejhledanější v kategorii Pečivo slané
Název | Energetická hodnota (kJ) | |
---|---|---|
1 020 | | |
964 | | |
1 262 | | |
1 010 | | |
1 202 | | |
918 | | |
946 | | |
1 010 | | |
1 100 | | |
1 000 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách