menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
smetanový jogurt z Valašska čokoládový

smetanový jogurt z Valašska čokoládový

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 541 kJ
= 129 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 11 g
Tuky 8 g
Vláknina 0,2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 541 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 11 g
Tuky 8 g
Vláknina 0,2 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
11 g
Cukry
11 g
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
5 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,2 g
Sůl
0,1 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
135 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Sodík Sodík
Měď Měď
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu
Svaly Posiluje svaly
Obsah potraviny

Smetanový čokoládový jogurt z Valašska se vyrábí ze smetany, ochucující složky (cukr, kakaový prášek, glukózo-fruktózový sirup, mléčná čokoláda, karamelový sirup, aroma) a jogurtové kultury. Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Má vysoký obsaňbílkovin, jež jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). Obsahují hodné bakterie chránící střevo.

Vliv na zdraví

Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.

Praktické rady

Jogurt si můžete doma vyrobit sami a vyhnete se tak přítomnosti přídatných látek. Budete přesně vědět, co obsahuje a jak je čerstvý. Domácí jogurt vyjde dokonce levněji než kupovaný. Potřebujeme k tomu čerstvé mléko a bakterie z ověřeného kvalitního jogurtu. Jednodušší je příprava v jogurtovači, protože je potřeba udržet teplotu potřebnou k pomnožení bakterií, ale s trochou štěstí to jde i bez něho. Pokud nemáte chuť jogurt vyrábět, kupte si bílý a přidejte do něho čokoládu ideálně se 70 % kakaa.

Nejhledanější v kategorii Jogurty

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
241 0,1 0,04 0 add_circle Zapsat
278 0,04 0,04 0,04 0 add_circle Zapsat
281 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
260 0,05 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
239 0,1 0,04 0 0 add_circle Zapsat
279 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
273 0,04 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
255 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
251 0,05 0,04 0,03 add_circle Zapsat
358 0,08 0,12 0 add_circle Zapsat
370 0,02 0,11 0,04 add_circle Zapsat
396 0,08 0,04 0,05 0 add_circle Zapsat
239 0,1 0,04 0 0 add_circle Zapsat
343 0,09 0,11 0 0 add_circle Zapsat
285 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
478 0,03 0,19 0,03 add_circle Zapsat
368 0,04 0,11 0,03 add_circle Zapsat
382 0,04 0,13 0,02 0 add_circle Zapsat
813 0,03 0,16 0,13 0 add_circle Zapsat
299 0,03 0,1 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách