Smetanový čokoládový jogurt z Valašska se vyrábí ze smetany, ochucující složky (cukr, kakaový prášek, glukózo-fruktózový sirup, mléčná čokoláda, karamelový sirup, aroma) a jogurtové kultury. Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Má vysoký obsaňbílkovin, jež jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). Obsahují hodné bakterie chránící střevo.


smetanový jogurt z Valašska čokoládový
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 11 g |
Cukry | 11 g |
Tuky | 8 g |
Nasycené mastné kyseliny | 5 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 0,2 g |
Sůl | 0,1 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 135 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.
Jogurt si můžete doma vyrobit sami a vyhnete se tak přítomnosti přídatných látek. Budete přesně vědět, co obsahuje a jak je čerstvý. Domácí jogurt vyjde dokonce levněji než kupovaný. Potřebujeme k tomu čerstvé mléko a bakterie z ověřeného kvalitního jogurtu. Jednodušší je příprava v jogurtovači, protože je potřeba udržet teplotu potřebnou k pomnožení bakterií, ale s trochou štěstí to jde i bez něho. Pokud nemáte chuť jogurt vyrábět, kupte si bílý a přidejte do něho čokoládu ideálně se 70 % kakaa.
Nejhledanější v kategorii Jogurty
Název | Energetická hodnota (kJ) | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina | |
---|---|---|---|---|---|---|
241 | 0,1 | 0,04 | 0 | | ||
278 | 0,04 | 0,04 | 0,04 | 0 | | |
281 | 0,04 | 0,05 | 0,04 | | ||
260 | 0,05 | 0,05 | 0,03 | 0 | | |
239 | 0,1 | 0,04 | 0 | 0 | | |
279 | 0,04 | 0,05 | 0,04 | | ||
273 | 0,04 | 0,05 | 0,03 | 0 | | |
255 | 0,12 | 0,03 | 0 | | ||
251 | 0,05 | 0,04 | 0,03 | | ||
358 | 0,08 | 0,12 | 0 | | ||
370 | 0,02 | 0,11 | 0,04 | | ||
396 | 0,08 | 0,04 | 0,05 | 0 | | |
239 | 0,1 | 0,04 | 0 | 0 | | |
343 | 0,09 | 0,11 | 0 | 0 | | |
285 | 0,04 | 0,05 | 0,04 | | ||
478 | 0,03 | 0,19 | 0,03 | | ||
368 | 0,04 | 0,11 | 0,03 | | ||
382 | 0,04 | 0,13 | 0,02 | 0 | | |
813 | 0,03 | 0,16 | 0,13 | 0 | | |
299 | 0,03 | 0,1 | 0,02 | |