menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
smetanový jogurt bílý Zvolenský

smetanový jogurt bílý Zvolenský

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 511 kJ
= 122 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 511 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 4 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
4 g
Cukry
4 g
Tuky
10 g
Nasycené mastné kyseliny
7 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
100 000 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
150 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Železo Železo
Měď Měď
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Svaly Posiluje svaly
Obsah potraviny

Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Jogurt má vysoký obsah bílkovin, jež jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). Obsahují hodné bakterie chránící střevo. I když jogurt nějakou laktózu obsahuje, je často osobami s nesnášenlivostí laktózy lépe tolerován, než ostatní mléčné výrobky.

Vliv na zdraví

Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.

Praktické rady

Dá se využít i v domácí kosmetice, můžeme si z něho vytvořit čistící pleťové mléko, v létě ho použijeme jako zklidňující krém po opalování nebo obohatíme vlasy hydratační vlasovou maskou.

Nejhledanější v kategorii Jogurty

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
241 0,1 0,04 0 add_circle Zapsat
278 0,04 0,04 0,04 0 add_circle Zapsat
280 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
260 0,05 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
279 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
239 0,1 0,04 0 0 add_circle Zapsat
273 0,04 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
255 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
251 0,05 0,04 0,03 add_circle Zapsat
265 0,04 0,04 0,04 add_circle Zapsat
288 0,04 0,05 0,03 add_circle Zapsat
316 0,05 0,05 0,04 add_circle Zapsat
283 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
293 0,04 0,08 0,02 0,01 add_circle Zapsat
379 0,1 0,12 0 add_circle Zapsat
462 0,03 0,16 0,03 add_circle Zapsat
373 0,09 0,13 0 add_circle Zapsat
259 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
397 0,04 0,12 0,04 add_circle Zapsat
370 0,02 0,11 0,04 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách