menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Jogurty
keyboard_arrow_right
selský jogurt višeň vanilka Hollandia

selský jogurt višeň vanilka Hollandia

Množství x {{unitOption.title}} kus
selský jogurt višeň vanilka Hollandia
Energetická hodnota 379 kJ
= 91 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 12 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,25 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 379 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 12 g
Tuky 3 g
Vláknina 0,25 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
12 g
Cukry
12 g
Tuky
3 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,25 g
Sůl
0,1 g
Voda
-
Vápník
10 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
145 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Měď Měď
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Svaly Posiluje svaly
Imunita Posiluje imunitu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Zuby Působí kladně na zuby
Obsah potraviny

Selský jogurt višeň s vanilkou Hollandia se skládá z mléka, ovocné složky (višně, cukr, stabilizátory), mléčné bílkoviny, jogurtové kultury a kultury Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Má vysoký obsah bílkovin, jež jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). Obsahují hodné bakterie chránící střevo.

Vliv na zdraví

Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.

Praktické rady

Jogurt si můžete doma vyrobit sami a vyhnete se tak přítomnosti přídatných látek. Budete přesně vědět, co obsahuje a jak je čerstvý. Domácí jogurt vyjde dokonce levněji než kupovaný. Potřebujeme k tomu čerstvé mléko a bakterie z ověřeného kvalitního jogurtu. Jednodušší je příprava v jogurtovači, protože je potřeba udržet teplotu potřebnou k pomnožení bakterií, ale s trochou štěstí to jde i bez něho. Pokud nemáte chuť jogurt vyrábět, kupte si bílý a přidejte do něho vanilku a višně.

Nejhledanější v kategorii Jogurty

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
239 0,1 0,04 0 add_circle Zapsat
278 0,04 0,04 0,04 0 add_circle Zapsat
281 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
260 0,05 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
239 0,1 0,04 0 0 add_circle Zapsat
279 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
273 0,04 0,05 0,03 0 add_circle Zapsat
251 0,05 0,04 0,03 add_circle Zapsat
255 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
358 0,08 0,12 0 add_circle Zapsat
255 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
381 0,1 0,13 0 add_circle Zapsat
253 0,1 0,06 0 add_circle Zapsat
280 0,04 0,05 0,04 0 add_circle Zapsat
288 0,04 0,05 0,04 add_circle Zapsat
302 0,07 0,04 0,03 add_circle Zapsat
670 0,03 0,18 0,08 add_circle Zapsat
406 0,1 0,14 0 add_circle Zapsat
602 0,04 0,17 0,08 add_circle Zapsat
395 0,04 0,14 0,03 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách